Zwaarbevochten zege Landstede Basketbal

| 02-12-2017

Landstede Basketbal moet zaterdagavond alles uit de kast halen om te winnen bij Basketball Academie Limburg (BAL). De Zwolse formatie komt in de reguliere speeltijd niet verder dan 77-77, maar in overtime wordt het pleit alsnog beslecht: 88-91. “Als ik morgenochtend wakker ben, ben ik blij dat we überhaupt nog hebben gewonnen”, stelt Lenno Witteveen na afloop.

© André Rump

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor Landstede Basketbal in Weert. Op bezoek bij Basketball Academie Limburg moet Landstede in het eerste kwart toestaan dat de thuisploeg op een 7-6 voorsprong komt, maar daarna wordt het eerste gaatje geslagen. Nigel van Oostrum produceert een score, Franko House is goed voor twee punten en daarmee wordt de marge zes (12-18). Als Ralf de Pagter het tweede kwart opent, wordt dezelfde weg ingeslagen en bij rust is het verschil, mede door een bommetje van diezelfde De Pagter, negen: 31-40. “We speelden niet goed, maar wel met hoge intensiteit”, vindt Witteveen, die zelf over de hele wedstrijd goed is voor zeven punten.

Ook in het derde kwart blijft Landstede het verschil uitbouwen. Van Oostrum en Noah Dahlman openen met scores en die worden gevolgd door een driepunter van Jordan Gregory. Daarmee loopt de voorsprong op naar zestien punten en aan het einde van het kwart is dat gat zelfs negentien punten (42-61). “Eigenlijk was er niets aan de hand, tot het einde van het derde kwart. Ik weet niet wat er in onze hoofden gebeurde, daar moeten we de aankomende week goed naar kijken. Het gebeurde ons voor de tweede keer in drie dagen”, vertelt Witteveen, die daarmee doelt op het slotkwart. Daarin geeft Landstede de marge ineens uit handen. De Zwolse formatie komt zelf nog tot zestien punten, maar staat toe dat BAL er liefst 35 laat noteren.

Het zorgt in het vierde kwart voor een 77-77 tussenstand, als de thuisploeg drie seconden voor het eindsignaal een vrije worp mag nemen. Het is voor de zege, maar tot opluchting van Landstede vliegt de bal buiten de ring. Verlenging dus en daarin blijkt Landstede dan toch te sterk. Debutant Jerom Oude Aarninkhof gooit zijn eerste punten door de ring en mede daardoor winnen de Zwollenaren uiteindelijk met 88-91. “Het is verdedigend, maar ook aanvallend. Wij gooien een paar ballen weg en uiteindelijk komt de tegenstander vanaf de vrijeworplijn weer terug in de wedstrijd. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt en moeten hier echt van leren”, concludeert Witteveen.

Punten:
Noah Dahlman 26; Nigel van Oostrum 18; Jordan Gregory 11; Ralf de Pagter 9; Lenno Witteveen 7; Frank House 6; Freek Vos 6; Sherron Dorsey-Walker 6; Jerom Oude Aarninkhof 2.

Basketbal, Landstede Basketbal, Lenno Witteveen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws