Zeven op zeven voor Landstede Basketbal

| 07-11-2018

Landstede Basketbal behaalt woensdagavond in het eigen Landstede Sportcentrum tegen Apollo Amsterdam haar zevende opeenvolgende overwinning. Voor rust tonen de Amsterdammers veel bravoure, maar na de pauze betaalt het kwaliteitsverschil zich uit: 100-73.

© André Rump
© André Rump

Naast de langdurig uitgeschakelde Aron Royé en Jesse Markusse zijn ook stamhouders Berend Weijs en Dimeo van der Horst niet present in Zwolle. Apollo-coach Patrick Faijdherbe hoopt dat de twee laatstgenoemden een dag later wel kunnen aantreden tegen Den Helder Suns. De Zwollenaren hebben daarmee een diepere bank, meer spierkracht en meer kwaliteit. Dat is niet zichtbaar in de eerste minuten, waarin de jonge honden uit de hoofdstad brutaal de leiding nemen.

The Hammers grossieren in balverlies voor de rust (11 om 3) en weigeren makkelijke schoten om te zetten in scores. Matthew van Tongeren met negen en Mack Bruining met vijf punten zorgen voor een Amsterdamse voorsprong: 10-14. De enige Zwolse drietjes van de avond uit handen van Kaza Kajami-Keane en Sherron Dorsey-Walker zorgen voor de punten en de verdedigende killing blocks van Kevin Bleeker en Sherron Dorsey-Walker zorgen voor applaus op de tribune. Oudgediende Lenno Witteveen legt de kwartstand vast op 22-17.

© André Rump
© André Rump

Nigel van Oostrum heeft twee snelle scores, maar onder leiding van Dexter Hope komen de Amsterdammers zelfs bij 33-33 langszij. Dan geven Sherron Dorsey-Walker en met name Kaza Kajami-Keane gas. Kajami-Keane is voor de rust al goed voor negentien punten. Zijn snelheid en lenigheid zijn onverdedigbaar voor Apollo en misschien wel voor de gehele Dutch Basketball League. Het is rust bij 45-37.

Kevin Bleeker laat zich aanvallend gelden in de openingsfase van het derde kwart, maar aan de andere kant is het de lange spicht Malevy Leons die blijft scoren. Tot ongenoegen van de Zwolse bank. Na een time-out komt eindelijk het verschil tot stand. Freek Vos komt door met twee goede scores en verdedigende blocks. Franko House weet eindelijk een paar keer op kracht te scoren. En als Mike Schilder in de slotbuzzer voor 73-59 zorgt, is het verschil gemaakt. In het slotkwart volgt een 13-0 run. Hoogtepunten hierbij zijn de dunk op de break van Dorsey-Walker en zijn blinde pass op Noah Dahlman, die een wat bleke wedstrijd zo wat kleur geeft.

© André Rump
© André Rump

De toeschouwers zien de score oplopen en rekenen op de honderd punten. Dat lijkt nog even fout te lopen als Landstede Basketbal een paar aanvallen slordig afsluit. Gelukkig dunkt Franko House met een kleine minuut te spelen punt 98 op het bord. Als een Amsterdamse turn over volgt, is het Ralf de Pagter die op de break 100 op de borden zet. De Amsterdammers dribbelen de wedstrijd uit. Voor hen wacht een dag later een betere kans, terwijl The Hammers zaterdag een bezoek brengen aan het eveneens ongeslagen Zorg en Zekerheid Leiden.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 27; Sherron Dorsey-Walker 17; Mike Schilder 12; Ralf de Pagter, Franko House en Noah Dahlman 8; Kevin Bleeker en Nigel van Oostrum 6; Freek Vos 4; Jerom Oude Aarninkhof 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws