Witteveen zet loopbaan voort in Amsterdam

| 22-08-2018

Lenno Witteveen speelt aankomend basketbalseizoen voor Apollo Amsterdam. De 23-jarige Zwollenaar, die tot dusver alleen nog maar voor Landstede Basketbal speelde, maakt de overstap om zich vooral verder door te ontwikkelen. “Ik wil niet alleen een eredivisie-speler zijn, maar ook een belangrijke”, zegt hij.

© André Rump

Witteveen is geboren en getogen in Zwolle en speelde als basketballer nooit voor een andere club. Hij doorliep de Zwolse jeugdopleiding en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut op het hoogste niveau. “Ik heb nooit ergens anders gespeeld, dus het is wel heel gek om te vertrekken. Als we straks voor het eerst in Zwolle spelen, dan gaat het ook heel raar worden. Dat je aan de andere kant van het veld zit, je tegen goede vrienden moet spelen. Maar ik heb er wel heel veel zin in”, vertelt Witteveen, die zijn keuze weloverwogen maakte. “In Zwolle heb ik me kunnen ontwikkelen en kon ik minuten maken, maar het liep een beetje vast. Het is goed om nu een stap te maken.”

In Amsterdam hoopt de guard/forward zich verder door te ontwikkelen. Niet alleen in de Dutch Basketball League, maar ook als 3x3-speler. “Als je bij Zwolle achtste of negende man bent, dan kun je bij Apollo vierde of vijfde man zijn. Met vooruitzichten op meer. Ik ga op zoek naar meer speelminuten, maar ook naar meer verantwoordelijkheid. Ik wil laten zien wat ik echt in mijn mars heb”, aldus Witteveen.

Basketbal, Landstede Basketbal, Lenno Witteveen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws