Wirjo en Helfrich vinden nieuwe clubs

| 08-08-2018

Elay Wirjo en Keime Helfrich hebben voor het aankomende seizoen een nieuwe club gevonden. De 19-jarige Wirjo tekent een contract voor twee seizoenen bij Basketball Academie Limburg, terwijl Helfrich heeft gekozen voor een verblijf bij Dreamfields Dolphins uit Bemmel.

© André Rump

Wirjo doorliep in Zwolle een deel van de jeugdopleiding en maakte in het seizoen 2016-2017 zijn debuut in de Dutch Basketball League. Afgelopen jaar kwam de guard/forward tot drie competitiewedstrijden in de hoofdmacht en speelde hij eenmaal in de beker. “Ik wil gewoon veel ervaring opdoen en bij Limburg krijg ik de kans om veel speelminuten in de eredivisie te maken. Uiteindelijk gaat het erom wat het beste is voor mijn carrière en daarom heb ik deze keuze gemaakt”, vertelt Wirjo.

Het houdt in dat hij Meppel, zijn oorspronkelijke woonplaats, gaat verlaten en er een verhuizing naar Weert wacht. “Het is apart. Toen ik eerstejaars U16 was, begon ik in Zwolle, dus ik heb lang voor de club gespeeld. Daarnaast woonde ik in Meppel en dat is een minuutje of twintig rijden. Dat wordt nu even anders”, lacht Wirjo, die vanuit Zwolle de nodige succeswensen ontving. “Van trainers en coaches, dat is mooi. Ik blijf het natuurlijk volgen, het is dezelfde competitie.”

Keime Helfrich naar Dreamfields Dolphins
Keime Helfrich draagt aankomend seizoen het shirt van Dreamfields Dolphins, het vlaggenschip van Batouwe Basketball. De 20-jarige guard/forward doorliep, net als Wirjo, de Zwolse jeugdopleiding en maakte in het seizoen 2015-2016 voor het eerst deel uit van het eerste team. Met zijn overstap naar Bemmel gaat hij spelen in de promotiedivisie. “Even een jaartje lekker spelen en vooral zonder blessures”, duidt Helfrich zijn beslissing. “Ik heb veel blessures gehad en daardoor heb je ook niet zoveel plezier. Daarom wil ik nu lekker basketballen. Ik ga nu een jaartje in de promotiedivisie spelen, mijn school afronden en hoop dan weer terug te keren in de eredivisie.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Keime Helfrich, Elay Wirjo

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws