Volle buit voor CSE Landstede Basketbal

| 12-12-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal afgelopen week won op bezoek bij zowel Donar als Apollo, daar kwamen ook vijf Zwolse jeugdteams in actie. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in vijf overwinningen en dus de volle buit!

© Thomas Bartelds

Allereerst won CSE Landstede Basketbal VU20 in Utrecht van Cangeroes. Na een overtuigende start van de Zwollenaren (8-19), wisten de Utrechtse meiden na rust volledig terug in de wedstrijd te komen. Maar onder leiding van jeugdinternational Erica Romkes (29 punten) rechtte VU20 de rug en werd de uitwedstrijd met 73-90 gewonnen.

VU16 wist in de eigen hal de vierde overwinning van dit seizoen te behalen. Celeritas-Donar werd met 65-56 verslagen. De ploeg van coach George Abbringh kwam al voor rust op een ruime voorsprong, maar speelde wisselvallig in de tweede helft. Donar kwam daardoor terug, maar VU16 hield het hoofd koel en sleepte de overwinning eruit.

CSE Landstede Basketbal MU18 deed goede zaken voor aansluiting bij de top vier. De nummer drie, ZZ Leiden, werd thuis overtuigend met 83-63 verslagen. De Zwollenaren begonnen erg scherp en zetten de tegenstanders direct op een achterstand. Het vierde kwart werd er aan beide kanten rommelig gespeeld, maar Leiden kon niet meer aanhaken.

MU16 wist op eigen bodem koploper BAL uit Weert aan de zegekar te binden. Voor rust speelde de Zwolse ploeg overtuigend en had het team uit Weert weinig antwoord op de aanval van MU16. In de tweede helft kroop BAL puntje voor puntje dichterbij. De thuisploeg liet zich echter niet gek maken en mede dankzij een sterk spelende Niek van der Plas (goed voor 36 punten) pakte het de winst: 77-73.

Tot slot won CSE Landstede Basketbal MU14 in een close game in Groningen van de plaatselijke BV. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. MU14 wist een paar minuten voor tijd een beetje los te komen van BV Groningen, maar kon de wedstrijd nog niet vroegtijdig op slot gooien. Het resulteerde in een spannende eindfase, waarin de jongste Hammers aan het langste eind trokken. Elaijhah Isenia maake 32 punten. Eindstand: 71-75.

Programma
MU21 bijt komend weekend het spits af. De Zwolse ploeg speelt komende vrijdag haar laatste thuisduel van 2018. Vanaf 19.30 uur is Uball de tegenstander. MU16 speelt zaterdag in Amsterdam tegen Harlemlakers. VU14 reist zaterdag af naar Veghel om te strijden tegen Attacus. CSE Landstede Basketbal MU14 speelt zondag om 12.00 uur in het Landstede Sportcentrum tegen BAL uit Weert. Aansluitend, om 14.30 uur, neemt VU20 het op tegen BC Apollo. VU16 gaat op bezoek bij BS Leiden. En MU18 reist af naar Weert voor het treffen met BAL.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws