Verlies voor Landstede in nieuwe thriller

| 10-05-2018

Landstede Basketbal heeft in de halve finale van de play-offs ook de tweede confrontatie met Zorg en Zekerheid Leiden verloren. Geen moment staat de Zwolse ploeg aan de leiding in Leiden, maar de spanning giert door de Vijf Meihal. De wedstrijd wordt in de laatste minuut beslist. ZZ Leiden pakt met een excellerende Carrington Love de winst met 78-74 en neemt een 2-0 voorsprong in de serie.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Nog altijd speelt ZZ Leiden zonder Jessey Voorn en Floris Versteeg, maar de overgebleven basketballers spelen allen met een leeuwenhart. De Leidse basketballers knokken hun reboundoverwicht bij elkaar en krijgen zo wederom iets meer schoten dan de Zwollenaren. Een orkaan aan geluid begeleidt de spelers en het geloei zwelt aan als Mohamed Kherrazi de score opent. Ook de Zwolse supporters laten zich niet onbetuigd. Er heerst een geweldige sfeer.

Het schot valt fantastisch bij de thuisploeg, die een vliegende start heeft. Clayton Vette pakt een aanvallende rebound en scoort. Daarnaast schiet Carrington Love van ver raak. De Zwollenaren komen langzaam op gang. Franko House wringt zich erdoor, Ralf de Pagter pakt ook een aanvallende rebound met score. De Leidse aanvallen zijn sneller, de defensie is hechter. Het schotpercentage van 60 om 31 procent spreekt boekdelen. De 22-13 tussenstand is een terechte afspiegeling.

In kwart twee vinden The Hammers hun spel. Noah Dahlman bedient Mike Schilder, die bedankt met een driepunter. Sherron Dorsey-Walker volgt het goede voorbeeld, waarna Franko House zich tweemaal onderscheidt. Het is 24-23. Elke keer als Landstede Basketbal nadert, vinden de Leidenaren het antwoord. Carrington Love verrast Nigel van Oostrum tweemaal en het verschil is weer daar. Dorsey-Walker sputtert tegen, maar Sergio de Randamie heeft zijn driepuntkanon goed afgesteld. Uiteindelijk schiet de goedlachse Surinamer vijfmaal van afstand raak. Bij rust is het verschil minimaal: 36-35.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

ZZ Leiden tankt veel energie in de kleedkamer. Na een ellenlange scramble, waarin spelers links en rechts over elkaar heen vallen, is het Worthy de Jong die de break verzilvert. Noah Dahlman pakt knap twee aanvallende rebounds met opeenvolgende scores, maar dan is de beer los. Love en De Randamie schieten vanuit elke hoek raak. Even sputteren de Zwollenaren tegen na een 15-3 run. Na de 0-6 met scores van Franko House, Ralf de Pagter en Jordan Gregory volgt een ‘stop-de-aanval-time-out’ die werkt. Mohamed Kherrazi verzilvert tot ieders verbazing vier vrijeworpen, dekselse Love legt binnen. Als De Pagter dezelfde Love blockt in de slotaanval let niemand op Marijn Ververs, die 64-49 vastlegt.

Het lijkt gespeeld, maar niets is minder waar. De eerste twee minuten van het vierde kwart verlopen rustig met wat wisselende scores, maar dan volgt een weergaloze Zwolse periode met Olaf Schaftenaar en Mike Schilder als scorende roergangers. Worthy de Jong pleegt goaltending. Via 2-14 staat het ineens weer 69-65. Carrington Love tempert de inhaalrace met een driepunter, maar Landstede Basketbal zet aan. Noah Dahlman is goed vanaf de vrijeworplijn, Olaf Schaftenaar is beter met een hernieuwde driepunter, maar Dahlman is het best met een hoekschot. Het is 74-73. Via een onwaarschijnlijke driepunter schiet Love op elf secondes voor het eind 77-73 in de buzzer binnen. De laatste twee vrijeworpen zijn voor de statistici.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Noah Dahlman 19; Sherron Dorsey-Walker en Franko House 12; Olaf Schaftenaar 11; Mike Schilder 9; Ralf de Pagter 5; Jordan Gregory en Nigel van Oostrum 3.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws