Slordig Landstede zegeviert bij Feyenoord

| 22-11-2018

Met een 77-89 score behaalt Landstede Basketbal de tiende overwinning op rij. Het Rotterdamse Feyenoord speelt donderdagavond in eigen huis weliswaar veel beter dan in Zwolle, maar kan de Zwolse ploeg niet stuiten. Als rapportcijfer volgt er voor Landstede Basketbal zeker geen tien: daarvoor spelen de Zwollenaren niet agressief genoeg en zijn ze gewoon te slordig.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De busreis duurt door de vele files behoorlijk lang. Op één of andere wijze slagen de Zwollenaren er niet in fel te starten in de Maasstad. De concentratie is nog niet daar, waardoor Sam van Dijk direct van ver raak kan schieten en Rens van Ravensteijn onbedreigd de 5-0 mag vastleggen. Kaza Kajami-Keane weet zijn schot in de beginfase niet te vinden. Het is Sherron Dorsey-Walker die na twee minuten met een driepunter de nul van het Zwolse bord schiet. Van Dijk pakt een nieuwe driepunter en Justin Gordon begint aan zijn puntenzegetocht.

Landstede Basketbal oogt als een diesel, maar sprokkelt de punten bijeen. Langzaam lopen The Hammers uit. Ralf de Pagter heeft twee hoekschotjes en schiet onbedreigd van ver raak: 14-20. Via een opleving van Justin Gordon met een buzzerbeatende driepunter is het toch 22-22 na tien minuten.

In het tweede kwart neemt Feyenoorder Rens van Ravensteijn maar liefst drie driepunters voor zijn rekening. De normaal messcherpe Zwolse verdediging is nu gewoon een stap te laat. Aanvallend mist Landstede Basketbal veel open schoten, maar slaagt er wel in moeilijke schoten in scores om te zetten. Kaza Kajami-Keane is weer de scoremachine en Van Ravensteijn is even overmoedig. Zijn driepuntpoging mist doel en Kajami-Keane bedient op de break razendsnel Franko House. Een tweede slimme pass leidt tot de rustscore van 38-45.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na rust verdwijnt de voorsprong als sneeuw voor de zon. De Rotterdammers blijven van buiten aanleggen en komen terug tot 47-48. Voor de Zwollenaren is het mooi dat Noah Dahlman in de tweede helft een goede wedstrijd speelt. Met negen op tien scores na rust zorgt hij voor veel dreiging in de bucket. Feyenoord mist met Jeroen van der List veel diepte in de lange mannen, terwijl de afwezigheid van Olaf Schaftenaar en Kevin Bleeker aan Zwolse zijde niet voor noemenswaardige problemen zorgt. Langzaam sluipt Landstede Basketbal weg, totdat een Rotterdamse time-out volgt. Van 53-61 wordt het 62-63. Na een aanvalsrebound legt Noah Dahlman de tussenstand vast op 62-65.

In het slotkwart blijkt dat Landstede Basketbal gewoon een beter team is. Nigel van Oostrum en Mike Schilder leggen driepunters binnen en Noah Dahlman blijft draaien en scoren. Van Ravensteijn krijgt tot onvrede van de Zwolse bank gelegenheid voor een nieuwe driepunter, maar bij 72-83 is de beruchte tienpuntengrens bereikt. Landstede Basketbal maakt het zichzelf moeilijk door niet de klok te spelen en voor drives te gaan, maar snel verre schoten te nemen. Die schoten vallen niet, maar Feyenoord is te moe en te onmachtig voor een hernieuwde inhaalrace. Na een interceptie van Franko House legt Kaza Kajami-Keane in de tegenaanval de eindstand vast op 77-89.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Kaza Kajami-Keane 22; Noah Dahlman 20; Franko House 14; Ralf de Pagter 12; Mike Schilder 9; Sherron Dorsey-Walker en Nigel van Oostrum 5; Freek Vos 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws