Seizoen Landstede eindigt in halve finale

| 15-05-2018

Wie wint, dwingt het geluk af. Wederom speelt Landstede Basketbal lang goed, maar in ‘moneytime’ is het Zorg en Zekerheid Leiden dat domineert. Met een gelijke stand en balbezit hebben de Zwollenaren de laatste aanval. Geen score en vliegensvlug demarreert ZZ Leiden. Carrington Love schiet, de zoemer gaat, de bal stuitert en stuitert op de ring en valt binnen: 63-60, de eerste Leidse voorsprong en einde serie.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Zwollenaren weten dat het de afgeladen bloedhete zaal tegen zich heeft. Vanaf het begin bijt Landstede Basketbal zich vast in haar tegenstander. De guards zetten hoog en fanatiek druk en ZZ Leiden heeft grote problemen. Sherron Dorsey-Walker snoept Worthy de Jong de bal af en scoort op de break. Mohamed Kherrazi buffelt en Franko House legt gewoon stilistisch binnen. Twee driepunters van Dorsey-Walker, slimme scores van Noah Dahlman en opnieuw een heel laag schotpercentage van de Leidenaren. Olaf Schaftenaar mist zijn driepunter, maar pakt zijn eigen rebound en legt de kwartstand vast op 12-19.

In kwart twee is er meer aanvalsgeweld van Leidse zijde. Slechts elf punten komen op het bord, maar de dunks van Alex Olah tweemaal, Mohamed Kherrazi en Clayton Vette worden met oerkreten begeleid. Slim houden The Hammers Carrington Love en Worthy de Jong uit het eigen verdedigingsgebied. Aanvallend gaan de Zwollenaren gestaag verder. Noah Dahlman geeft een nette assist die Ralf de Pagter van ver verzilvert. Sherron Dorsey-Walker heeft het in zijn vingers: vier vrijeworpen zijn feilloos en zijn driepunter is ringloos. Van dichtbij vechten De Pagter en Dahlman zich vrij. Dahlman brult het uit als hij om Kherrazi is gedraaid, want het publiek heeft zich tegen hem gekeerd. De rust breekt aan bij 23-38.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Het duurt heel lang voordat ZZ Leiden na de pauze weer op het veld verschijnt. Clayton Vette en Carrington Love komen zeer getergd uit de kleedkamer. Het Leidse publiek leeft op. Het is Noah Dahlman die met drie scores het vuur tempert, maar een dunk van Vette en een driepunter van Love zorgen voor een oplaaiend vreugdevuur. De Zwollenaren zoeken het in de driepunter die niet valt en de run breidt zich uit tot 13-0. Een bom van Jordan Gregory net voor het verstrijken van het kwart geeft Landstede Basketbal vijf punten voorsprong: 42-47.

Iedere Leidenaar verwacht de Zwolse ineenstorting. Dat gebeurt niet. Noah Dahlman scoort weer over Kherrazi, Jordan Gregory pakt zijn rebound en scoort. Olaf Schaftenaar blockt Alex Olah genadeloos en als ZZ Leiden al vroeg in foutenlast komt, is het Sherron Dorsey-Walker die weer voor tien punten verschil zorgt: 42-52. Dan staan de Leidse mannen op: De Jong, Love, Kherrazi halen ergens nog energie uit hun tenen en jagen op de overwinning. Het tempo gaat omhoog. Sergio de Randamie en Sherron Dorsey-Walker wisselen driepunters uit en met een kleine vier minuten is het 51-58. Carrington Love schiet blind in de draai een driepunter, terwijl Sherron Dorsey-Walker een onmogelijke bal binnen legt voor 55-60.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Weer volgt een Leidse time-out met nog 1.06 op de klok. De Jong schiet binnen de minuut van ver binnen voor 58-60. In de Zwolse aanval krijgt Sherron Dorsey-Walker een loopfout tegen zich gefloten. Met en verwoestende drive zorgt De Jong voor 60-60. De laatste Zwolse aanval valt van de ring af en de razendsnelle counter heeft het desastreuze gevolg. Daarmee wint Zorg en Zekerheid Leiden de serie met 4-0. In geen enkele wedstrijd was het verschil groot, maar de intense Leidse wil en het bijbehorende geluk zorgen ervoor dat het seizoen van Landstede Basketbal ditmaal eindigt in de halve finale.

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 21; Noah Dahlman 16; Ralf de Pagter 8; Olaf Schaftenaar 7; Jordan Gregory 5; Franko House 2; Mike Schilder 1.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws