Schilder: ‘Op dezelfde voet doorgegaan’

| 12-01-2018

Mike Schilder doet weer wat hij het liefste doet: basketballen. Na een zware enkeloperatie miste hij de eerste reeks wedstrijden, maar zondag tegen Zorg en Zekerheid Leiden was hij weer van de partij. Zaterdagmiddag wacht een uitwedstrijd bij Apollo Amsterdam. “Ik heb vertrouwen in een goed resultaat”, zegt de 23-jarige guard.

© André Rump

Het was een zware periode voor Schilder. Hij moest nog voor de start van het seizoen afhaken met een enkelblessure en ging uiteindelijk zelfs onder het mes. Wat volgde was een periode van revalideren, stapje voor stapje. Het doel was duidelijk: in januari 2018 weer op het veld staan. Het proces verliep met horten en stoten, vooral mentaal. “Het was een eenzame weg”, vertelt Schilder. “Op een gegeven moment draaide het team niet lekker en dan wil je zó graag helpen. Je zit jezelf dan echt op te vreten, maar weet tegelijkertijd ook dat het niet kan. Uiteindelijk was ik twee weken eerder terug dan gedacht. Mede door Arie Wessels, die me geweldig heeft geholpen.”

Het resulteerde afgelopen weekend in een rentree tegen ZZ Leiden. Schilder speelde ruim tien minuten en dat gaf een goed gevoel. “Het is een zware operatie geweest, dus het blijft voorlopig nog wel even onwennig. Maar vooral verdedigend kan ik wel terugkijken op een goede wedstrijd. Natuurlijk mis ik nog ritme, maar ik hoop gedurende het seizoen weer top te worden. Als ik deze stappen blijf maken, dan komt dat goed”, zegt Schilder, die verder weinig problemen kent. “Met het gevoel en het vertrouwen zit het wel goed en daarbij was het fijn om eindelijk weer te spelen. Want het heeft lang genoeg geduurd.”

© André Rump

Ook tegen Apollo is Mike Schilder er weer bij. In de hoofdstad hoopt Schilder dat hij en zijn teamgenoten de lijn van het duel tegen Leiden door kunnen trekken. “We moeten ergens iets terugpakken en dan is winnen van Leiden heel belangrijk. Voor Leiden hadden we een ontzettend goede trainingsweek en het was mooi dat we het konden vertalen naar het veld. Volgens mij zijn we op dezelfde voet doorgegaan en hopelijk resulteert dat in een nieuwe overwinning”, roept de guard. Hij weet wat er nodig is. “We hebben een bredere ploeg dan Amsterdam. Als we met hoge energie en hard spelen, dan moeten we het verschil kunnen maken.” De wedstrijd tussen Apollo Amsterdam en Landstede Basketbal begint zaterdag om 16.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Mike Schilder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws