Schaftenaar: ‘Wij zijn klaar, zij zijn klaar’

| 10-11-2017

“Wij zijn klaar voor Donar, Donar is klaar voor ons, dus ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.” Olaf Schaftenaar is klaar voor zondag, als Landstede Basketbal op bezoek gaat bij het Groningse Donar. Eerder dit seizoen wonnen de Zwollenaren al in Groningen, destijds in de strijd om de supercup. "We hebben laten zien dat we daar kunnen winnen en daar gaan we nu weer voor”, roept Schaftenaar.

© André Rump

Met vijf winstpartijen en één verliespartij is de start van Landstede Basketbal goed te noemen. De Zwollenaren verloren alleen de uitwedstrijd bij Zorg en Zekerheid Leiden, maar juist uit die wedstrijd nemen Schaftenaar en zijn teamgenoten het nodige mee. Vooral in de beginfase gaf de Zwolse ploeg destijds niet thuis, waardoor het verschil al vroeg werd gemaakt. “Wat we meenemen is dat je, zeker in deze wedstrijden, scherp moet beginnen en dat de hele wedstrijd moet volhouden. In Leiden begonnen we niet scherp, terwijl we in de tweede helft meer intensiteit brachten. Toen zag je dat het een gelijkwaardige wedstrijd had kunnen zijn”, vertelt Schaftenaar, die positief kijkt naar de ontwikkeling van de ploeg. “Je merkt dat we een jonge ploeg hebben, maar we worden iedere dag beter. Ik ben zeker positief.”

Over zijn eigen prestaties is Schaftenaar gematigd tevreden. “Ik heb een paar goede wedstrijden gespeeld, maar ook een paar matige. Dat hoort ook wel een beetje bij het begin van het seizoen. Als de ploeg beter gaat draaien, dan ga ik vaak ook beter spelen. Leiden was jammer, maar tegen Amsterdam hebben we goed antwoord gegeven”, zegt Schaftenaar. De forward verwacht zondag in MartiniPlaza een pittige strijd, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. “Het is altijd mooi om daar te spelen. MartiniPlaza is een mooie hal en er is altijd veel publiek. Ik denk dat het een fysieke wedstrijd wordt, want wij spelen fysiek, maar Donar zeker ook. Er staan twee goede ploegen en wij willen opnieuw voor een overwinning gaan”, sluit Schaftenaar af.

De wedstrijd tussen Donar en Landstede Basketbal begint zondag om 15.00 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Olaf Schaftenaar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws