Pers

Journalisten, cameramensen en fotografen (zonder seizoenkaart) die een thuisduel van Landstede Basketbal voor werkzaamheden willen bezoeken, dienen zich voor iedere thuiswedstrijd te accrediteren. Dit kan per mail via rheethaarno@spmlandstede.nl (uiterlijk één werkdag voor een wedstrijd). De aanvraag dient de volgende gegevens te bevatten:

* naam van het medium
* soort medium (radio, televisie, krant of internet)
* namen en functies van de te accrediteren personen

Faciliteiten
Alle persplaatsen zijn uitgerust met een schrijftafel, elektra en draadloos internet (wachtwoord ter plekke verkrijgbaar). Op het cameraplatform is een aantal ISDN-verbindingen aanwezig. Verzoeken om hiervan gebruik te mogen maken, dienen vooraf ingediend te worden bij Rob Heethaar.

Fotografen
Het is voor fotografen niet toegestaan om op de speelvloer te komen aan de lange zijde waar de reserves zitten en de wedstrijdtafel staat.

Persconferentie
Deze staat circa 10 minuten na afloop van de wedstrijd gepland in de Businesslounge van het Landstede Sportcentrum. Hier geeft in ieder geval de Landstede-coach acte de presence en incidenteel een speler. Daarnaast schuift doorgaans ook de coach van de bezoekende ploeg aan. De pers krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Het is niet de bedoeling dat de coach meteen na afloop van de wedstrijd op het veld wordt ondervraagd, om oponthoud te voorkomen. Spelers zijn wel beschikbaar. Aansluitend aan het perspraatje in de Businesslounge is de coach (circa 20 minuten na afloop van de wedstrijd) beschikbaar voor radio- en televisie-interviews. Verzoeken kunnen daarvoor worden ingediend bij Rob Heethaar.

Interviews
Televisie-interviews dienen altijd voor een perswand (center court of Businesslounge) afgenomen te worden. Voor topsport zijn sponsoren essentieel, dus voor Landstede Basketbal zijn perswanden bij televisie-interviews niet meer dan vanzelfsprekend. En niet alleen de stafleden, maar ook de spelers worden na afloop van een wedstrijd uitsluitend vóór een perswand op de camera gezet. Interviewafspraken met trainers, spelers van Landstede Basketbal buiten de wedstrijddagen dienen vooraf te worden gemeld bij Rob Heethaar: rheethaarno@spmlandstede.nl. Interviewafspraken met bestuursleden en overige medewerkers van Landstede Basketbal dienen eveneens vooraf aangevraagd te worden.

Contactpersoon media
Rob Heethaar, persvoorlichter: rheethaarno@spmlandstede.nl