Oude Aarninkhof: ‘Blijven vechten, strijden’

| 06-08-2018

Mooier kon het niet voor Jerom Oude Aarninkhof. De guard van Landstede Basketbal speelde de afgelopen periode met Oranje onder 18 het EK in de B-divisie en bemachtigde goud. Zondag was de ploeg in de finale met liefst 57-86 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Slovenië. “Een flinke uitslag, maar we wisten dat we een goede ploeg hebben”, vertelt Oude Aarninkhof.

Het was een bijzonder seizoen voor de jonge guard. Oude Aarninkhof speelde een prima seizoen in U18, zag dat beloond worden met een contract bij Landstede Basketbal en mocht als klap op de vuurpijl mee naar het EK in Macedonië. Dat toernooi begon nog met een nederlaag tegen Israël, maar al snel bleek dat Oranje één van de favorieten was. “We verloren de eerste wedstrijd in de poule, maar toch bleef de sfeer binnen het team goed. We zijn blijven vechten, blijven strijden en dat is ook een compliment voor de staf. De kwartfinale wonnen we, de halve finale wonnen we en zo stonden we ineens in de finale. De meeste jongens zijn op zo'n toernooi nooit verder gekomen dan een achtste plaats”, weet Oude Aarninkhof.

In de finale moest Oranje zondag afrekenen met Slovenië en dat gebeurde met overmacht. Na een 26-42 ruststand werd met 57-86 de titel naar Nederland gebracht. Daarnaast werd, met het winnen van de halve finale, promotie naar de A-divisie bewerkstelligd. “Dat is voor het eerst in 28 jaar of zo. Het is mijn laatste jaar in de U18, dus het is aan anderen om dat waar te maken. Maar wel heel mooi”, lacht de guard, die in de finale bijna zes minuten speeltijd kreeg. “Hartstikke tof, helemaal om voor zoveel mensen te spelen. Ik denk dat er ongeveer 750 mensen waren. Sowieso is een finale van een EK geweldig.”

Zo keerde hij als kampioen terug naar Nederland, waar nu een korte vakantie wacht. Oude Aarninkhof gaat nog even met zijn vriendin naar Lissabon, om zich daarna op te maken voor zijn eerste volledige seizoen bij de hoofdmacht van Landstede Basketbal. “Je droomt ervan om professioneel basketballer te worden en nu is het zover. Voor mij is dat ook het hoogtepunt van het jaar. Ik verwacht dat het een snuffeljaar wordt, waarin ik mijn kansen moet pakken. Ik heb er heel veel zin in en wil graag beginnen.”

Basketbal, Landstede Basketbal, Jerom Oude Aarninkhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws