Opnieuw zeperd voor Landstede Basketbal

| 2 Maanden geleden.

Opnieuw leidt Landstede Basketbal een pijnlijke nederlaag. Tegen laagvlieger Feyenoord Basketball staat er zaterdagavond uiteindelijk een 75-66 uitslag op het Rotterdamse scorebord.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De wedstrijd is soortgelijk aan die van afgelopen donderdag tegen Dutch Windmills. De driepunter wil wederom niet vallen. Daarnaast is het aantal turn overs veel te hoog. De Zwolse ploeg speelt niet het gebruikelijke spel en de spelers nemen niet de verantwoordelijkheid die normaal tot scores leidt. Feyenoord profiteert onder aanvoering van de nieuwe coach Jan Stalman en pakt kostbare punten in de strijd om de play-offs-plekken.

De start is direct niet accuraat. Jeroen van der List pakt moeiteloos de eerste bal en score. De Zwolse ploeg opent met twee turn overs en Trevor Setty en Jeroen van der List zetten 6-0 op het bord. The Hammers weten deze eerst scorerun nog te pareren. Van 6-0 wordt het 6-8 met onder meer twee scores van Noah Dahlman. De extra stap ontbreekt. Die zie je wel bij Jeroen van der List, die een snoeihard block shot heeft als Olaf Schaftenaar eenvoudig lijkt binnen te leggen. Met een 7-0 run onder aanvoering van springveer Justin Gorden neemt Feyenoord verrassend de leiding.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

In het tweede kwart is het alleen Kaza Kajami-Keane die scorend en dreigend namens Landstede Basketbal doorkomt. Rens van Ravensteijn schiet zijn eerste driepunter en de Rotterdammers stomen door. Het schot valt en het vertrouwen groeit bij de thuisclub. De Zwollenaren zoeken elkaar in rustmomenten, maar slagen er niet in fatsoenlijke aanvallen uit te voeren. Het aantal assists is dan ook ongekend laag. Na een turn over van Kaza Kajami-Keane zorgt Ties Theeuwkens op de break voor de maximale voorsprong van dertien punten. Bij rust is het 41-28.

De Rotterdamse aanhang is er nog niet gerust op. “We slagen er wel in een voorsprong te krijgen, maar die vasthouden. Tegen Den Helder stonden we er achttien voor en we verloren.” De woorden lijken profetisch als de Zwollenaren aan hun enige hele goede periode in de wedstrijd beginnen. De voorsprong verdampt. Met een driepunter verkleint Kaza Kajami-Keane de achterstand tot twee punten: 45-43. Daarna hervindt Feyenoord Basketball het ritme enigszins. Toch komen The Hammers langszij als Kayel Locke met zijn enige score 52-52 op het bord zet. De Zwolse toeschouwers gaan er nog eens goed voor zitten, maar komen van een koude kermis thuis.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Net voor de kwartbuzzer pakt Rens van Ravensteijn een hernieuwde driepunter, die de opmaat is van een 14-0 run. Waar Landstede Basketbal vijf turn overs heeft en twee mislukte driepuntschoten, rammen Ties Theeuwkens, Sam van Dijk en Rens van Ravensteijn drietjes binnen. De tweede time-out van Landstede-coach Herman van den Belt sorteert enig effect. Landstede Basketbal countert met een 2-12 en staat dan op 67-64. De driepunter valt dan opnieuw niet en de Havenstedelingen maken het af. Ralf de Pagter mist namelijk twee driepunters en vanaf de vrijeworplijn komt de 75-66 eindstand op het bord.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 27; Noah Dahlman 15; Sherron Dorsey-Walker 9; Ralf de Pagter 7; Nigel van Oostrum 4; Olaf Schaftenaar en Kayel Locke 2

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws