Nieuwe teambegeleiders: Wim en Eelco

| 10-10-2018

Wim Lalleman en Eelco Velthof zijn de nieuwe teambegeleiders van Landstede Basketbal. Het duo maakt voor het eerst deel uit van de staf van de Zwolse eredivisionist, waar Marcela Kroes na twee jaar is gestopt als teambegeleider. Daarnaast heeft Mark Roethof zijn functie als teambegeleider ingeruild voor een rol als analist bij Landstede Basketbal.

© Thomas Bartelds

De 46-jarige Wim Lalleman is zo’n beetje geboren naast het pleintje van het Jeroen Bosch College in Den Bosch, waar hij is opgegroeid met basketbal. “Den Bosch reeg in die tijd de titels aaneen en ik zat in die periode regelmatig op de tribune”, vertelt Lalleman, die jarenlang zelf heeft gebasketbald en bij meerdere teams de rol van coach vervulde. “In de laatste fase van mijn actieve basketbalcarrière heb ik nog een paar jaar meegetraind met een vriendengroep bij ZAC in Zwolle, totdat de sleet er op kwam.”

In het seizoen 2018-2019 wil Wim Lalleman het team van Landstede Basketbal, samen met ‘buddy’ Eelco Velthof en de rest van de staf, zo goed mogelijk ondersteunen bij de wedstrijden. “Omdat ik nog herstellende ben van een hersenschudding - nu zes maanden geleden - zal mijn inzet als vrijwilliger tijdens het seizoen hopelijk met het team gaan meegroeien. Maar gelukkig hebben we een brede en tevens fijne staf. En wat zou het mooi zijn om samen in juni die eerste titel in Zwolle van dichtbij mee te mogen maken!”

Net als Wim Lalleman is ook de 45-jarige Eelco Velthof uit Nijverdal een groot basketballiefhebber. “Ik ben sinds mijn dertiende besmet met het basketbalvirus en al jaren actief als trainer/coach. De afgelopen jaren coachte ik op landelijk niveau. En de kers op de taart was absoluut het winnen van de nationale titel met Jolly Jumpers VU18”, stelt Velthof, die voor zichzelf eigenlijk had besloten om een jaar rustig aan te doen. “Maar toen werd ik door enkele jeugdcoaches van Landstede Basketbal gevraagd om te kijken of de rol van teambegeleider bij Landstede Basketbal niet iets voor mij kon zijn.”

Voor Eelco Velthof is de functie van teambegeleider compleet nieuw. “Maar wel een superkans om een topsport-proces mee te maken op het hoogste basketbalniveau van Nederland en dan ook nog eens bij Landstede Basketbal”, aldus Velthof, die met zijn passie voor het spelletje en zijn ervaringen in de basketbalsport en het bedrijfsleven hoopt een positieve bijdrage te leveren aan het team, de technische staf en de organisatie van Landstede Basketbal. “Samen met Wim zal ik er alles aan doen om bij te dragen aan het ultieme resultaat: het kampioenschap van Nederland!”

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws