Landstede verliest duel met twee gezichten

| 2 Maanden geleden.

Landstede Basketbal heeft donderdagavond in de Maaspoort volkomen onnodig verloren van New Heroes Den Bosch. Na een riante 22-43 ruststand verliest de ploeg van coach Herman van den Belt het hoofd en de wedstrijd met 77-73. Daarmee is de Zwolse formatie definitief tweede in de reguliere competitie.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Bossche supporters kunnen lang blijven staan voordat de eerste score valt. New Heroes opent slordig met vele turn overs en magere schoten. Waar de Bossche forward Payton Henson zijn eerste driepunter mist, schiet Sherron Dorsey-Walker namens Landstede Basketbal feilloos raak. Daar blijft het niet bij. Ook Ralf de Pagter pakt de maximale score mee, voordat Jessey Voorn na dik twee minuten eindelijk scoort voor New Heroes. Noah Dahlman weet tweemaal gemakkelijk weg te draaien en na ruim vier minuten staat het 2-12 en is het tijd voor een time-out.

Een zoneverdediging brengt geen soelaas. Het wordt zelfs 6-23. Sherron Dorsey-Walker schiet weer zuiver raak van ver. Kaza Kajami-Keane is inmiddels op stoom en is veel te snel voor de Bossche verdediging en met name Nick Oudendag. In het tweede kwart is het Maarten Bouwknecht die als eerste Bosschenaar wel aanvallend doorkomt. Hij opent met een drive plus bonusscore en schiet even later in drie opeenvolgende aanvallen driemaal raak. Dat neemt niet weg dat de Zwollenaren het momentum hebben en houden. Mike Schilder pakt een twee- en driepunter, een driepunter van Kajami-Keane is mooi meegenomen en zijn pass op Noah Dahlman is van ongekende schoonheid. Als Ralf de Pagter met een rechts hoekschot scoort, lijkt het koek en ei. Het is 22-43 bij rust.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na rust staan er twee andere ploegen op het veld. De Zwollenaren krijgen geen fatsoenlijke aanval meer voor elkaar tegen de soms hakkende zoneverdediging van New Heroes. In de eerste zeven minuten is het alleen Ralf de Pagter die met een dunk een veldscore verzorgt. Voor de rest zijn het vrijeworpen. De Bosschenaren zijn los en ruiken bloed. Er volgt een 30-15 kwart en de buzzende driepunter van Sherron Dorsey-Walker voor 52-58 is voor Landstede Basketbal meer dan welkom. De twee driepunters van Maarten Bouwknecht en Jonathon Williams zijn dat zeker niet.

Het talrijke publiek is inmiddels flink warmgedraaid en brult de thuisploeg toe voor extra stimulans. Even herpakken The Hammers de controle en als Kaza Kajami-Keane met bonus voor 55-65 zorgt, is een time-out van New Heroes-coach Ivaca Skelin een noodzakelijke onderbreking. Wat hij zegt, weet niemand, maar er gebeurt van alles. De Zwollenaren grossieren in turn overs, wat leidt tot snelle en succesvolle breaks. Schoten missen overtuiging. Bij een scrimmage op de grond winnen de Bosschenaren, omdat ze meer willen. Jonathon Williams pakt de bal voor 67-68, maar mist de bonusvrijeworp. Sherron Dorsey-Walker is vervolgens koel en legt de 67-70 vast.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Vanaf de vrijeworplijn mist New Heroes vaak, maar Herman van den Belt ziet de bui toch hangen. Het is tijd voor een korte onderbreking. Op twee minuten voor het einde schiet Payton Henton met een driepunter New Heroes voor het eerst op voorsprong. Als Keshun Sherrill zwaar verdedigd een wanhopig schot ziet binnenvallen voor een driepunter, is Leiden definitief eerste en Zwolle in last. Wat volgt is een enorm rommelige eindfase waarin de bezoekers het geluk niet meer naar zich toe kunnen trekken. De Zwollenaren kunnen in de spiegel kijken, zichzelf verwijtend toespreken en zich richten op de play-offs. Zondag wacht eerst nog om 16.00 uur de laatste wedstrijd in de competitie tegen lijstaanvoeder Zorg en Zekerheid Leiden.

Punten:
Kaza Kajami-Keane 20; Sherron Dorsey-Walker 15; Noah Dahlman 12; Ralf de Pagter 11; Olaf Schaftenaar 6; Mike Schilder 5; Nigel van Oostrum en Kayel Locke 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws