Landstede sluit 2017 af met nederlaag

| 21-12-2017

Landstede Basketbal heeft 2017 donderdagavond afgesloten met een fikse nederlaag. Op bezoek bij directe concurrent New Heroes ging de ploeg van coach Herman van den Belt goed van start, maar vlak voor rust verdween een 20-29 voorsprong als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk eindigde het duel in Den Bosch in 87-65. “We hebben slechts vijftien minuten goed gespeeld”, reageert een teleurgestelde Van den Belt.

© Ivonne de Bruin

Met twee driepunters opende Sherron Dorsey-Walker de score, waardoor Landstede Basketbal snel op 0-6 kwam. Het leek een voorbode voor een mooi avondje voor de Zwolse formatie, want verderop in het openingskwart tekende Ralf de Pagter voor een 11-19 tussenstand. En diezelfde De Pagter zorgde halverwege het tweede kwart voor een 20-29 voorsprong. Landstede had de touwtjes in handen, al kreeg het ondertussen te maken met een hoge foutenlast. Franko House en Nigel van Oostrum hadden immers vroeg in de wedstrijd drie persoonlijke fouten achter hun naam staan, waardoor Van den Belt werd gedwongen om de twee sterkhouders langer aan de kant te houden. “Vervolgens ging New Heroes harder spelen en wij waren niet in staat om dat te counteren”, stelt de Landstede-coach.

In de laatste minuten van het tweede kwart gaf de thuisploeg vol gas. Namens New Heroes nam Nick Oudendag met twee dunks het voortouw en het stokje werd overgenomen door Keshun Sherrill, die zich met in totaal 25 punten ontpopte tot topscorer van de wedstrijd. De Bossche wervelwind resulteerde in een 42-34 ruststand. Gelopen was de wedstrijd echter nog niet, want na de onderbreking opende Olaf Schaftenaar de score met een driepunter. En even later bracht Noah Dahlman het verschil terug naar slechts drie punten (44-41). De Zwolse opleving bleek van korte duur, want na het drietje van Stefan Wessels ebde het vertrouwen in een goed resultaat langzaam weg bij de Zwollenaren. Met uiteindelijk een 87-65 nederlaag tot gevolg. “Fysiek zijn we het gevecht te weinig aangegaan en wij misten gewoon teveel ballen”, analyseert Herman van den Belt. “We gingen op een gegeven moment ook te vaak voor een driepunter. Als team was het vanavond onvoldoende. Het moet beter, dus nog werk genoeg in 2018.”

Punten:
Noah Dahlman 20; Sherron Dorsey-Walker 15; Jordan Gregory 10; Ralf de Pagter en Olaf Schaftenaar 8; Nigel van Oostrum en Franko House 2.

© Ivonne de Bruin
Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws