Landstede naar kwartfinale bekertoernooi

| 14-12-2017
© Ivonne de Bruin

Landstede Basketbal heeft donderdagavond een ticket voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi in de wacht gesleept. De ploeg van coach Herman van den Belt kende in Almere weinig problemen met Almere Pioneers en zegevierde uiteindelijk met 51-83. “Het was niet hoogdravend, maar we zijn een ronde verder in de beker en dat telt”, aldus de winnende coach.

Herman van den Belt moest het in Almere opnieuw stellen zonder de geblesseerden Franko House, Olaf Schaftenaar, Elay Wirjo en Mike Schilder. Positief daarentegen was de terugkeer van Keime Helfrich. De 20-jarige guard/forward maakte zijn eerste minuten van dit seizoen en speelde tot grote tevredenheid van zijn coach een prima partij. “Keime was echt goed. Hij speelde denk ik zo’n 23 of 24 minuten en hij heeft elke minuut verdiend. Volgens mij was hij goed voor zeventien punten en hij deed het meer dan voortreffelijk. Hij speelde eigenlijk zoals hij de hele week heeft getraind”, aldus Van den Belt, die zondag met zijn ploeg alweer aantreedt in competitieverband tegen Aris Leeuwarden. Dat thuisduel begint om 14.00 uur.

Punten:
Jordan Gregory 18; Keime Helfrich 17; Noah Dahlman en Freek Vos 13; Ralf de Pagter 9; Sherron Dorsey-Walker 7; Nigel van Oostrum 4; Lenno Witteveen 2.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt, Keime Helfrich

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws