Landstede heeft geen kind aan BA Limburg

| 01-02-2018

Landstede Basketbal heeft donderdagavond een nieuwe overwinning geboekt. In eigen huis kent de ploeg van coach Herman van den Belt weinig problemen met het jonge Basketball Academie Limburg. Waar in Weert pas na verlenging de punten konden worden bijgeschreven, is de reguliere 80-59 een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

© André Rump

Tijdens de warming-up ontbreekt de gedrevenheid bij de Zwollenaren. De Limburgse jeugd ruikt haar kans en geeft vol gas. Met gave passjes van Matthew van Tongeren en Daan Rosenmuller kan Roel Aarts gemakkelijk onder de basket scoren. Wietze Nossek en Sam van Dijk produceren driepunters en de ontstemde Herman van den Belt vlucht in een time-out. De formatie uit Weert dartelt en de Zwolse motor hapert. Na de rustpauze begint het te lopen bij The Hammers: Jordan Gregory en Nigel van Oostrum rammen driepunters door de ring, Ralf de Pagter draait en hoekt, Noah Dahlman is artistieker met een pirouette en Jordan Gregory schiet ringloze tweepunters. Wietze Nossek verkleint met zijn tweede driepunter de achterstand tot drie punten bij de interval: 20-17.

Ook het tweede kwart start stroperig. Een nieuwe time-out geeft een hernieuwde impuls. Nigel van Oostrum pakt een steal en Mike Schilder bedient Noah Dahlman achter de rug om. Terwijl de halve Weerter verdediging aan zijn armen hangt, is Dahlman wederom succesvol. Van Oostrum speelt Franko House vrij en Sherron Dorsey-Walker schrijft een driepunter bij. De rust breekt aan bij 38-25. Het vizier van de Limburgers staat uit; nog geen dertig procent rake schoten en een gigantische rebound achterstand werkt ook niet mee.

© André Rump

Gregory komt fris uit de kleedkamer met een score en een fraaie assist op Dahlman. BAL komt in foutenlast: Rosenmuller staat op drie en Aarts zelfs al op vier. Toch komen de Limburgers tot ontsteltenis van de Zwolse bank met een 0-8 run. Er volgt een time-out die niet direct effect heeft, maar de run wordt gestopt. Ludiek is daarna de binnenkomst van een kleine speler van een jaar of drie. Hij wil wel, maar mag niet participeren. Jordan Gregory leidt hem met een grote glimlach van het veld. De kwartwinst gaat naar de Limburgers, maar de aandacht naar Dahlman. Hij profiteert maximaal uit een drietal aanvallende rebounds. Hij gunt Ralf de Pagter en Nigel van Oostrum scores en legt er zelf ook een balletje in. De buzzer beatende driepunter van Wietze Nossek zorgt voor 55-45.

In het laatste kwart is de energie bij de Limburgers op. Ze zijn stuk gespeeld. De kwaliteit, kracht en routine aan Zwolse zijde dragen er aan bij dat het verschil snel oploopt. Van Oostrum snoept een tweetal balletjes af en scoort zelf of bedient met een splijtende assist de weg gesprinte Dahlman. Dahlman speelt House vrij die mooi dunkt voor 67-51. BA Limburg sprokkelt wat punten bijeen vanaf de vrijeworplijn, terwijl Landstede Basketbal het aantal assists verder opschroeft. Mike Schilder geeft de mooiste van de avond op Dahlman, Sherron Dorsey-Walker vindt de Zwolse center ook, en Ralf de Pagter bedient… jawel, Noah Dahlman. Radenko Varagic neemt op anderhalve minuut voor het einde nog een time-out. De koppies zijn gaan hangen en Dorsey-Walker mag vrijwel ongehinderd scoren. Dat accepteert de begeesterde coach niet. Met de 80-59 eindstand kan hij wel leven.

© André Rump

“Vandaag was ons grootste probleem de rebounding. Over onze wedstrijd ben ik tevreden.” Herman van den Belt heeft een andere agenda. Van hem en zijn ploeg wordt meer verwacht. “Ik ben tevreden over de rebounding en het resultaat, maar ons doel meer te scoren uit de break is niet behaald. Aanvallend ben ik over de uitvoering ontevreden. We maken voldoende stops, maar halen daaruit te weinig resultaat. Met negentien turn overs zitten we er zeven boven ons gemiddelde. Het was bij vlagen slordig.” Hij besluit met een oproep: “Neem volgende week tegen Rotterdam je familie en vrienden mee. Dan zit het hier lekker vol.” Een goede gedachte.

Punten:
Noah Dahlman 23; Jordan Gregory 17; Franko House 11; Nigel van Oostrum en Sherron Dorsey-Walker 9; Ralf de Pagter 7 (10 rebounds); Mike Schilder 3; Lenno Witteveen 1.

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws