Landstede Basketbal wint stroperig duel

| 02-03-2019

Landstede Basketbal behaalt op bezoek bij Aris Leeuwarden de tiende opeenvolgende overwinning. Eenvoudig gaat het zaterdagavond allemaal niet in ‘t Kalverdijkje, maar de punten gaan mee in de bus naar Zwolle: 71-78.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Zwollenaren starten gedreven in Friesland. Het is met name Sherron Dorsey-Walker die het verschil maakt in de aanvangsfase. Drie driepunters vallen binnen geen tijd binnen. Terwijl de Friezen blijven missen, gaat het via 0-6 naar 4-14. Een zoneverdediging geeft niet direct soelaas. Dan bedient Kaza Kajami-Keane de sluwe Noah Dahlman. De derde rake driepunter van Dorsey-Walker zorgt voor de grootste voorsprong in de gehele wedstrijd: 6-21.

Dan kantelt het. De Zwollenaren beginnen te missen en Aris Leeuwarden-speler David Michaels, die de volle veertig minuten in het veld staat, luidt de wederopstanding in met een driepunter. Als Craig Osaikhwuwuomwan zijn specialiteit toont en hard doordunkt, is het na tien minuten 18-26.

Het tweede kwart lijkt de ring dichtgespijkerd bij Aris. De Friese guard Darian Anderson schiet soepel een driepunter. Sjoerd Koopmans legt op de break binnen en Craig O. pakt eveneens een driepunter mee. Alleen vanaf de vrijeworplijn scoren de Zwollenaren en een nieuwe driepunter van Craig O. zet beide partijen naast elkaar: 33-33. The Hammers zetten wel verdedigende druk, maar de overnames zijn net wat te traag. Daarvan profiteert de thuisploeg, zodat deze tot ieders verrassing leidt met de rust: 38-36.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Een getergde Zwolse ploeg opent voortvarend na rust. Er volgt een 15-2 run in dik drie minuten. De scheidende coach Tony van den Bosch neemt dan pas een time-out, maar het beslissende gat is geslagen. Het is Kaza Kajami-Keane die nu wel scorend doorkomt. In de eerste helft waren er slechts twee geslaagde vrijeworpen van hem, maar nu volgt score op score onderbroken door fraaie assists op onder meer Noah Dahlman. Aris-center Griffin Kinney buffelt een aantal scores onder de bucket bij elkaar, maar een volgende driepunter van Sherron Dorsey-Walker zorgt voor een 48-57 tussenstand.

Het zijn de startende vijf - Noah Dahlman, Sherron Dorsey-Walker, Nigel van Oostrum, Kaza Kajami-Keane en Ralf de Pagter - die het verschil maken. Time-outs en wissels halen het ritme uit de Zwolse ploeg. Toch is er voldoende surplus om het verschil te maken en de wedstrijd te bepalen. Aris komt terug tot vijf punten, maar driepunters van - jawel - Sherron Dorsey-Walker en Kaza Kajami-Keane zorgen voor afstand. Als dan ook Ralf de Pagter zijn hoekjes met zijn rechterhand afrondt en verdedigende stops afdwingt, kunnen de supporters rustig doorademen.

In de slotfase schiet Olaf Schaftenaar, na vele afketsers, eindelijk een verre driepunter binnen. Een aanvallende rebound en afsluitende score van Noah Dahlman zetten de laatste Zwolse punten op het bord. Donderdag volgt in het eigen Theater van de Sport een thuiswedstrijd tegen directe concurrent New Heroes uit Den Bosch. De wedstrijd start om 19.30 uur.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 25; Noah Dahlman 18; Kaza Kajami-Keane 14; Ralf de Pagter 10; Olaf Schaftenaar 6; Nigel van Oostrum 3; Kayel Locke 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws