Landstede Basketbal wint ‘moetje’ moeiteloos

| 31-01-2019

Landstede Basketbal zit bij de laatste vier van het bekertoernooi. Na de 59-103 zege in Weert is de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Basketball Academie Limburg een ‘moetje’ voor beide partijen. Het wekt geen verbazing dat het heilige vuur ontbreekt. Landstede Basketbal wint donderdag ook het tweede duel, maar met een geringere marge: 79-60.

© André Rump
© André Rump

Zowel de Limburgers als de Zwollenaren sparen spelers voor het aankomende weekend. Bij de bezoekers zit Tony Washington in burgerkledij op de bank, ex-Zwollenaar Elay Wirjo zit meer op de bank dan gebruikelijk en Daan Rosenmuller is niet eens present in Zwolle. Aan Zwolse zijde blijft Olaf Schaftenaar aan de kant en speelt de starting five een beperkt aantal minuten.

Het hoogtepunt heeft plaats tussen het derde en het vierde kwart. Het ‘lucky shot’ valt goed en de jeugdige Stan gaat met een cheque van 325 euro naar huis. Scheidsrechter Nico Zwiep duidt aan dat er sprake is van een onvervalste driepunter en het publiek klapt de handen stuk. Nu gaan de handen tijdens de wedstrijd ook op elkaar, want fraaie driepunters en snoeiharde dunks vallen regelmatig te bewonderen.

De Zwolse start is meer dan lauw. Twee drives van Nino Gorissen en een inside score van Djofr van der Schans zorgen voor 0-6. Dat leidt tot een felle reactie. Driepunters van Sherron Dorsey-Walker en Kaza Kajami-Keane egaliseren, waarna een bekend hoekschot van Ralf de Pagter en een dubbele pirouette van Kevin Bleeker voor 10-6 zorgen. Daarna is het weer kabbel-kabbel-tijd. De enige score van Noah Dahlman zorgt voor een 17-15 tussenstand.

© André Rump
© André Rump

Het definitieve gat wordt gerealiseerd aan het begin van het tweede kwart. Een 13-0 run betekent het vroegtijdige einde van de wedstrijd. Freek Vos dunkt keihard, Bart van Schaik schiet binnen dertig secondes twee driepunters binnen. Sherron Dorsey-Walker heeft een torenhoog block shot. Het is rust bij 38-23.

In het derde kwart laat met name Kaza Kajami-Keane zich gelden. Een steal van hem zorgt voor een dunk op de break van Jerom Oude Aarninkhof. Er volgt een hele verre feilloze driepunter, waarna een volgende steal leidt tot een eigen score. De Limburgers falen voor rust vanachter de driepuntlijn, maar nu gaat het veel beter: Ivan Simic en Elay Wirjo treffen beiden tweemaal. Desalniettemin loopt het verschil gestaag op. Eerst pakt man of the match Kevin Bleeker een driepunter mee, waarna een spijkerdunk het verschil op twintig punten brengt: 61-41. Bij 65-43 is de grootste voorsprong bereikt.

Het slotkwart is voor de bezoekers uit Limburg: 14-17. Dat komt met name door een 0-9 run. Een driepunter van Tom Ackermans en goal tending van een enorm hoog springende Freek Vos zijn hier debet aan. Landstede Basketbal countert deze run na een time-out nog wel, maar de fut is al volledig uit de wedstrijd. De spanning keert pas weer terug bij de eerste halve finalewedstrijd op donderdag 7 februari in Dordrecht tegen Dutch Windmills, maar eerst wacht zaterdag de kraker in Groningen tegen Donar.

© André Rump
© André Rump

Punten:
Kaza Kajamai-Keane 18: Kevin Bleeker 16; Ralf de Pagter 11; Jerom Oude Aarninkhof 8; Bart van Schaik en Sherron Dorsey-Walker 6; Mike Schilder 5; Freek Vos 4; Nigel van Oostrum 3; Noah Dahlman 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws