Landstede Basketbal wint en breekt record

| 24-11-2018

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond in eigen huis op overtuigende wijze gewonnen van Den Helder Suns: 89-54. Voor de ongeslagen koploper van de Dutch Basketball League was het alweer de elfde zege op rij. Een nieuw clubrecord, want het oude record stond op tien. Tussen 14 februari 1998 en 22 maart 1998 won de Zwolse eredivisionist tien keer op rij.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

In het Landstede Sportcentrum kwam de ploeg van coach Herman van den Belt door een score van Lavone Holland nog wel op een 0-2 achterstand, maar dat was ook gelijk de laatste keer. Met een driepunter zorgde Landstede-captain Nigel van Oostrum voor 3-2 en in het restant van de partij bleef het thuisteam heer en meester. Met name Noah Dahlman schoot met scherp. De Amerikaanse center had halverwege de wedstrijd al zeventien punten achter zijn naam staan. En uiteindelijk bleef de teller steken op 25 punten, waarvoor Dahlman slechts 21 minuten aan speeltijd nodig had. Na afloop werd hij dan ook terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

“We hebben ons werk gedaan”, reageert Noah Dahlman. “Ik denk dat we goed begonnen aan de wedstrijd. We hebben gedaan wat wij normaal ook doen. We speelden op de juiste momenten samen als een collectief. Aanvallend waren we niet zelfzuchtig en we stonden goed te verdedigen. Al met al een goede wedstrijd voor ons”, aldus Dahlman, die tevens blij is met het nieuwe clubrecord van Landstede Basketbal. “Ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak. We zijn echt iets bijzonders aan het bouwen. We hebben een goede groep”, stelt Noah Dahlman, die zich nu kan gaan opmaken voor het uitduel tegen het Groningse Donar op donderdag 6 december.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

Punten:
Noah Dahlman 25; Sherron Dorsey-Walker 14; Nigel van Oostrum 12; Kaza Kajami-Keane 11; Franko House 8; Mike Schilder 7; Freek Vos 6; Ralf de Pagter 4; Bart van Schaik 2

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Noah Dahlman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws