Landstede Basketbal verliest in Dordrecht

| 13-01-2019

Landstede Basketbal wacht nog altijd op de eerste overwinning na de Kerst. Aan de Sportboulevard in Dordrecht verliest de Zwolse formatie zondag voor de derde maal op rij. Dutch Windmills wint met 77-74 en behaalt daarmee haar eerste overwinning op een ‘top-4-team’.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na eerdere ruime overwinningen tegen de ploeg van coach Geert Hammink volgt voor Landstede Basketbal nu een nederlaag in de slotsecondes. Daar lijkt het in de beginfase echter niet op. Waar New Heroes en Zorg en Zekerheid Leiden de Zwolse ploeg bij de strot pakten en direct een ruime voorsprong namen, lukt dat de Dordtenaren niet. Er ontspint zich een gelijkwaardige wedstrijd. Beide ploegen komen moeizaam tot scoren.

Halverwege het eerste kwart neemt Dutch Windmills bij een stand van 6-9 een time-out, maar deze pakt averechts uit. Sherron Dorsey-Walker schiet zijn tweede driepunter, terwijl van afstand de Windmills blijven volharden in missers. Als een strijdende Freek Vos van dichtbij op aangeven van Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman voor 13-22 zorgt, is een keurig eerste kwart ten einde. The Hammers kunnen wijzen op een goede teamprestatie, want de ploeg verzamelt in de eerste tien minuten zes assists.

Het tweede kwart lopen de teamaanvallen aan Zwolse zijde al wat moeizamer. Omdat de driepunter niet lukt, zoeken de Windmills het nu meer inside en dat heeft succes. Jito Kok en Shavon Coleman dunken lekker door en het publiek veert op. Toch blijft de Zwolse voorsprong gehandhaafd, onder meer door een driepunter en een fraai hoekschot van Olaf Schaftenaar. Noah Dahlman is weinig succesvol van afstand, maar hij blijft erg goed op korte afstand en drijft de verdediging tot wanhoop. Lavonte Dority en Ryan Richardson schieten de eerste driepunters binnen en bij rust is de voorsprong geslonken tot 36-40.

© Ivonne de Bruin

In het derde kwart gaan de Dordtenaren door. Er vallen maar liefst vier driepunters binnen, terwijl de Zwolse aanval eenzijdig en voorspelbaar wordt. De ploeg is te afhankelijk van de ingevingen van Kaza Kajami-Keane en Noah Dahlman. Vanaf de vrijeworplijn laten The Hammers veel kansen onbenut en het wekt dan ook geen verbazing dat Shavon Coleman de eerste voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord schiet: 56-55. De Zwollenaren blijven knoeien en Lavonte Dority zorgt met een ringloze driepunter voor een 62-57 tussenstand.

Getergd verschijnt de blauwe ploeg na de onderbreking in het strijdveld, maar scores volgen niet na verkregen aanvallende rebounds. Als Jito Kok vervolgens in opeenvolgende aanvallen Noah Dahlman en Kaza Kajami-Keane blokt, is Zwolle in last en kijkt de ploeg tegen een achterstand van zeven punten aan. Een kenmerk van Landstede Basketbal is dat de ploeg nooit opgeeft en dat blijkt opnieuw. Er volgt een 0-9 run onder leiding van de ‘geblokten’, maar een hernieuwde driepunter van Roel van Overbeek geeft een 71-70 stand.

Landstede-coach Herman van den Belt neemt zijn laatste time-out. Er volgen twee aanvallen met vele missers en aanvallende rebounds, maar als Ryan Richardson ervandoor vliegt met de bal, scoort en ook de bonusvrijeworp verzilvert, tekent het noodheil zich af. Een hele verre driepunter van Sherron Dorsey-Walker betekent toch nog een gelijke stand. Weer krijgt de Zwolse formatie kans op de voorsprong, weer laat de ploeg de kans aan zich voorbijgaan. Een noodschot van Ryan Richardson geeft Jito Kok een aanvallende rebound tussen drie Zwollenaren. Jito Kok scoort en krijgt nog een bonusvrijeworp cadeau. In de laatste secondes krijgt zowel Olaf Schaftenaar als Kaza Kajami-Keane de kans op de gelijkmaker, maar hun schoten missen jammerlijk doel.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Noah Dahlman 17; Kaza Kajami-Keane 16; Sherron Dorsey-Walker 11; Freek Vos en Kevin Bleeker 8; Olaf Schaftenaar en Nigel van Oostrum 5; Ralf de Pagter en Mike Schilder 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws