Landstede Basketbal te sterk voor BAL

| 28-10-2018

Landstede Basketbal is na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen in de Dutch Basketball League. In Weert wint de ploeg van coach Herman van den Belt zondag met 71-91 van Basketball Academie Limburg (BAL). Beide ploegen schuwen een fysieke strijd niet en er ontspint zich een snelle aantrekkelijke wedstrijd.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De BAL-jongelingen hebben een patent op de driepunter dit seizoen. In de eerste aanval demonstreert Ivan Simic dit onmiddellijk. De enige Amerikaan in Limburgse dienst, center Tony Washington, pakt een aanvalsrebound en scoort eveneens. Daarna vindt Landstede Basketbal en met name Kaza Kajami-Keane het welletjes. De Canadees neemt in het eerste kwart maar liefst elf punten voor zijn rekening: drives, vrijeworpen en een driepunter. Het maakt niet uit. Onder leiding van de kleine grote man Nino Gorissen vecht BAL zich knap terug. Twee gedurfde drives van hem en driepunters van ex-Zwollenaar Elay Wirjo en Frerik Adriaans brengen de Limburgers helemaal terug in de wedstrijd. The Hammers hebben een diepere bank en een langere adem. Mike Schilder brengt de kwartstand op 20-22.

Mike Schilder voegt nog twee drives aan zijn totaal toe, maar daarna penetreert BAL goed door de Zwolse defensie. Na een time-out pakt Landstede Basketbal de draad weer op. Twee opeenvolgende driepunters van Kajami-Keane zorgen zelfs voor 30-37, maar als Nino Gorissen en Wietze Novak ook driepunters produceren roept Herman van den Belt zijn mannen weer naar de kant. Het driepuntgevaar wordt geneutraliseerd. Nigel van Oostrum en Kaza Kajami-Keane geven elkaar een assist en met twee scores van Franko House staat het halverwege 39-45.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na rust is het duidelijk dat Landstede speelt met enkele nieuwe accenten. De Zwolse verdediging is messcherp en het aantal turnovers loopt bij de thuisclub snel op. Alleen het Zwolse afstandsschot wil niet vallen. Daarnaast heeft BAL het geluk aan de broek hangen: gedwongen noodschoten van Jules Schild en Nino Gorissen vallen als driepunter binnen. De Zwollenaren zijn aanvallend trefzeker via snelle drives door het midden en een actieve Noah Dahlman. Voor rust blijft de teller voor de center op slechts twee punten staan, maar na de rust draait hij links en rechts om tegenstanders om nog twaalf punten aan zijn totaal toe te voegen. Een voetfout bij een vrijeworp scheelt hem een puntje en is een nieuw unicum in dit nog prille seizoen. Na drie kwarten is de beruchte tienpuntengrens bereikt: 53-63.

In het slotkwart is de pijp een tikje leeg bij de thuisploeg. Nino Gorissen en het team blijven zich dapper verzetten, maar het krachtsverschil is gewoon te groot. Nigel van Oostrum neemt een driepunter, Freek Vos scoort lekker na een pass van Kajami-Keane op de break. In de slotminuut zorgen driepunters van Kaza Kajami-Keane en Jerom Oude Aarninkhof voor de ruime marge. Daarmee is Landstede Basketbal nog steeds de ongeslagen koploper.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Kaza Kajami-Keane 27; Franko House en Noah Dahlman 14; Mike Schilder en Sherron Dorsey-Walker 8; Nigel van Oostrum 7; Freek Vos 5; Jerom Oude Aarninkhof en Kevin Bleeker 3; Ralf de Pagter 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws