Landstede Basketbal te sterk voor Apollo

| 08-12-2018

Landstede Basketbal is zaterdagavond in Amsterdam veel te sterk voor Apollo. Na een eenzijdige wedstrijd wordt het 60-91 voor de ongeslagen ploeg van coach Herman van den Belt. Het is alweer de dertiende overwinning op rij voor de Zwollenaren.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Het begin verloopt uiterst stroef in een mooie, maar vrij lege Apollo-hal. Beide ploegen grossieren in missers. De eerste aanval levert nog een ringloze driepunter op van Kaza Kajami-Keane, gevolgd door de gelijkmaker van Dimeo van der Horst. Daarna kabbelt de wedstrijd wat voort. Applaus volgt als na een teamaanval over vijf schijven Noah Dahlman van dichtbij binnenlegt voor 6-7. Het stroperige spel blijft. In een time-out geeft Kajami-Keane verwoed aan hoe het spel kan worden versneld. Sherron Dorsey-Walker heeft zijn vrijeworpen niet onder controle, maar zijn eerste fraaie driepunter is de opmaat voor veel meer: 10-12 na tien minuten.

In het tweede kwart begint de scoremeter te lopen. De Zwollenaren spelen secuurder en beginnen akelig effectief af te werken. Ook de Amsterdammers zijn zorgvuldiger met hun scores. Het tempo gaat omhoog, de wedstrijd wordt aantrekkelijker, maar duidelijk is het krachtsverschil merkbaar. Berend Weijs en Dimeo van der Horst houden Apollo in de race, maar Noah Dahlman, Sherron Dorsey-Walker en Kaza Kajmai-Keane schudden driftig aan de scoreboom. Er komen breaks, er komen driepunters van Dorsey-Walker en als Kajami-Keane langs en over de boomlange armen van Berend Weijs scoort, is het gebeurd. Het is 30-39 bij rust.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

In de tweede helft leidt bijna elke aanval tot een Zwolse score. Een Amsterdamse supporter, die voor het laatst een wedstrijd bezocht toen Kees Akerboom nog speelde, constateert dat het spel fantastisch blijft, maar Apollo Amsterdam veel mist. Hij geniet van het Zwolse spel en met reden. Een slam dunk van Berend Weijs zorgt voor applaus en de scores van Kajami-Keane en Dorsey-Walker zorgen voor veel bewondering. Kevin Bleeker en Dorsey-Walker hebben goed gekeken naar Berend Weijs en hebben killing blocks op de steeds moedelozer ogende Mokummers. The Hammers blijven het netje zoeken én vinden. Na een onsportieve fout van Berend Weijs legt Kaza Kajami-Keane de kwartstand vast op 43-67.

Herman van den Belt gunt zijn gehele bank speeltijd. Bart van Schaik opent wat ongelukkig met een aantal persoonlijke fouten, maar daarna volgt een droge driepunter en een toverbal. Freek Vos buffelt punten bijeen. Jerom Oude Aarninkhof pakt eerst een aanvalsrebound met een aanvullende score en legt uiteindelijk de eindscore vast. Voor die tijd steelt Sherron Dorsey-Walker de show: drie driepunters, een steal en dunk op de break en een flink aantal intercepties. Het Zwolse team verdedigt goed, pakt veel rebounds en de executie is genadeloos. Het team floreert: elke speler heeft gescoord. Nu kijken de spelers uit naar de ontmoeting van aanstaande donderdag in het Theater van de Sport tegen New Heroes uit Den Bosch.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 32; Kaza Kajami-Keane 14; Noah Dahlman 10; Ralf de Pagter, Freek Vos en Franko House 6; Bart van Schaik 5; Mike Schilder, Jerom Oude Aarninkhof 4; Kevin Bleeker en Nigel van Oostrum 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws