Landstede Basketbal simpel naar halve finale

| 2 Maanden geleden.

Landstede Basketbal is door naar de halve finales van de play-offs om de landstitel. Na de thuiszege van afgelopen dinsdag heeft de Zwolse ploeg donderdag ook in het Kalverdijkje geen problemen met Aris Leeuwarden. The Hammers winnen na een dieselstart met 72-100.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Wederom ontbreekt David Michaels bij de thuisploeg. Eigenlijk verloopt het openingskwart net zoals afgelopen dinsdag in Zwolle. Darian Anderson opent opnieuw de score en opnieuw zijn het de Friezen die in het eerste kwart standhouden. Noah Dahlman is wederom sterk. Alleen in de eerste twee minuten pakt hij al drie aanvallende rebounds. Als ook Olaf Schaftenaar een aanvallende rebound pakt en scoort, blijft het evenwicht gehandhaafd.

Craig Osaikhwuwuomwan pakt een driepunter en heeft een eerste dunk. Een hernieuwde driepunter van Osaikhwuwuomwan zorgt zelfs voor 20-15. Met de entree van Kayel Locke volgen vele Zwolse punten. De verdediging neemt inmiddels in intensiteit toe. Aris geeft driemaal achter elkaar de bal aan Zwolse spelers cadeau na een spelinname. De laatste aanval zorgt Kaza Kajami-Keane met een driepunter voor 22-24.

Nog een keer komt Aris Leeuwarden aan de leiding als Nick Masterson van ver en Darian Anderson bekeken scoort. Het is 27-26. Daarna neemt Landstede Basketbal definitief het heft in handen. Ralf de Pagter geeft een slimme assist op Kaza Kajami-Keane, waarna hij zelf tweemaal afrondt. Een alley-oop van Kajami-Keane op Noah Dahlman is oogstrelend en zijn eigen drive is veel te snel voor de wankele Friese verdediging. Het is rust bij 36-45.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

In het kader van de herhaling van afgelopen dinsdag slaan The Hammers ook nu in het derde kwart een enorm gat. Het is een 7-28 kwart. De Friezen komen niet door de intense Zwolse verdediging en zoeken het in kansloze individuele acties. De ballen vallen aan Zwolse zijde: Ralf de Pagter begint met een driepunter, Olaf Schaftenaar pakt er twee en de teamaanvallen zijn snel en fantastisch. Kayel Locke blaast op kracht zijn tegenstanders opzij en Kaza Kajami-Keane zien de Leeuwarders niet eens langs vliegen. Het is 43-73.

In het slotkwart mag Nick Masterson zijn schutterskwaliteiten tonen. Binnen geen tijd ragt hij drie driepunters door de ring. Sjoerd Koopmans krijgt het vertrouwen en betaalt dat ook uit. Aris-coach Anne van Dijk zwaait snel met de witte vlag en laat zijn gehele bank leeglopen. Er wordt over en weer driftig gescoord en de Zwolse driepunter loopt heel behoorlijk: Sherron Dorsey-Walker, Nigel van Oostrum en zelfs driemaal Olaf Schaftenaar treffen. Het luidkeels aanwezige Zwolse publiek bejubelt elke score geestdriftig.

Als Jerom Oude Aarninkhof op aangeven van Freek Vos netjes dunkt, springt de gehele supportersbank op. De laatste driepunter van Olaf Schaftenaar betekent het honderdste punt, zodat hij deze maal verantwoordelijk is voor de appeltaart. De Zwollenaren winnen met 72-100 en kunnen zich nu voorbereiden op de eerste wedstrijd in de halve finaleserie (best-of-five) tegen New Heroes uit Den Bosch. Landstede Basketbal start donderdag 9 mei met een thuisduel. Aanvang: 19.30 uur.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Kaza Kajami-Keane 21; Olaf Schatenaar 19; Kayel Locke 17; Sherron Dorsey-Walker 14; Noah Dahlman 13; Ralf de Pagter 9; Nigel van Oostrum 5; Jerom Oude Aarninkhof 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws