Landstede Basketbal pakt winst in kwart drie

| 20-01-2019

Landstede Basketbal wint zondag haar eerste competitieduel van dit kalenderjaar. In het Landstede Sportcentrum maakt de ploeg van coach Herman van den Belt tegen Feyenoord Basketball in het derde kwart het verschil en zegeviert met 90-64. Na rust (36-34) lopen de Zwollenaren in tien minuten (29-8) razendsnel weg bij de bezoekers uit Rotterdam.

© André Rump
© André Rump

In de beginfase van de wedstrijd is het Sam van Dijk die namens Feyenoord de score opent. Landstede Basketbal reageert in de persoon van Nigel van Oostrum. De captain van de Zwolse formatie kan van afstand vogelvrij aanleggen en tekent met een driepunter voor 3-2. Kaza Kajami-Keane volgt het voorbeeld van Van Oostrum en zet Landstede Basketbal met een afstandsschot op 8-4. En dan hapert de Zwolse motor. De Feyenoorders Ties Theeuwkens, Trevor Setty, Jeroen van der List en Justin Gordon weten het netje wél te vinden en dwingen Landstede-coach Herman van den Belt om bij 10-15 een time-out te nemen.

Na de speech van Van den Belt herpakt Landstede Basketbal zich enigszins. Met een drietje trekt Sherron Dorsey-Walker de stand gelijk (16-16), maar het laatste woord in het openingskwart is voor Trevor Setty. Hij bepaalt met een loepzuivere driepunter de kwartstand op 16-19 in het voordeel van de Rotterdammers. In de eerste minuten van kwart twee houden beide ploegen elkaar in het vizier. Sherron Dorsey-Walker, Mike Schilder, Nigel van Oostrum en Noah Dahlman zorgen voor de Zwolse productie. Namens Feyenoord hebben Robbert Krabbendam en Ties Theeuwkens op elke score van The Hammers een antwoord.

© André Rump
© André Rump

Bij een stand van 26-26, halverwege het tweede kwart, slaat Feyenoord opnieuw een gaatje. De Amerikaan Justin Gordon - voor rust (én tevens over de gehele wedstrijd) goed voor elf punten - treft van ver. En na de score van Theeuwkens is de stand 26-31. Voor coach Herman van den Belt aanleiding om Freek Vos binnen de lijnen te brengen en hij krijgt met zijn strijdlust het publiek op de banken. Hij buffelt zich langs alles en iedereen, om de bal vervolgens binnen te leggen. Een oerkreet van Vos volgt. Als beloning krijgt hij een bonusvrijeworp, die hij koel verzilvert. Het inspireert Noah Dahlman tot een fraaie score. Met een slimme schijnbeweging stuurt hij Trevor Setty het bos in en rondt vakkundig af. Het is niet veel later rust bij een stand van 36-34.

Halverwege is het verschil klein, maar daar komt na rust snel verandering in. Mede dankzij acht punten van Dahlman schiet Landstede Basketbal de kleedkamer uit met een 10-0 run: 46-34. Pas dan doet Feyenoord in de persoon van Jeroen van der List - met achttien punten topscorer aan Rotterdamse zijde - iets terug. Het Zwolse publiek schreeuwt vervolgens om een nieuwe invalbeurt van Freek Vos én die komt er. Vos, die na afloop van het duel wordt uitgeroepen tot ‘man of the match’, tekent op aangeven van Kajami-Keane voor 57-38, waarna het publiek ontploft.

© André Rump
© André Rump

Het energieniveau van de thuisploeg ligt zowel defensief als aanvallend duidelijk een stuk hoger dan voor rust en dat betaalt zich uit. Met een driepunter in de buzzer maakt Mike Schilder het Zwolse feest compleet. Het derde kwart is met liefst 29-8 voor Landstede Basketbal, waardoor beide ploegen aan de laatste tien minuten beginnen met een 65-42 stand. In dat laatste kwart kabbelt het duel naar het einde. Alleen Van der List sputtert met de nodige scores nog wat tegen, maar hij kan niet voorkomen dat Landstede Basketbal uiteindelijk zegeviert met 90-64.

Punten:
Noah Dahlman 20; Kaza Kajami-Keane 19; Sherron Dorsey-Walker 15; Mike Schilder 10; Nigel van Oostrum 8; Ralf de Pagter 7; Freek Vos 6; Kevin Bleeker 5

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws