Landstede Basketbal overklast Leeuwarden

| 03-11-2018

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond in Leeuwarden ook haar zesde competitieduel van het seizoen gewonnen. In een eenzijdige wedstrijd is de ploeg van coach Herman van den Belt veel te sterk voor Aris Leeuwarden. Voor het eerst overschrijden The Hammers de 100-puntengrens: 59-105.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Met Tijme van Dijk en Leo Eltink beschikt Aris Leeuwarden weliswaar over twee nieuwe krachten, maar dat deert de Zwollenaren niet. Landstede Basketbal is niet voor niets de huidige koploper en laat met snel aanvalsspel zien waartoe het in staat is. Bas Veenstra opent vanaf de vrijeworplijn de score, maar daarna stelt de Zwolse ploeg snel orde op zaken. Na diverse scores van Noah Dahlman, Kaza Kajami-Keane en Sherron Dorsey-Walker is het na twee minuten spelen bij een 1-11 stand al tijd voor een eerste time-out. Onder aanvoering van Griffin Kinney sputtert Aris nog even tegen. Met een paar fijne scores zet Kevin Bleeker de 11-22 tussenstand op het bord.

De Zwolse aanhang laat zich goed horen in ‘t Kalverdijkje en daar is alle reden toe. In het eerste kwart scoort alleen Sherron Dorsey-Walker van ver, maar in kwart twee draait de Zwolse afstandsmotor: Ralf de Pagter, Kaza Kajami-Keane, Franko House en een zeer scherpe Mike Schilder treffen van ver. Daarnaast zijn de drives van de Canedese guard weergaloos en onverdedigbaar. De Zwolse verdediging staat weer goed en Aris Leeuwarden lijkt onder de indruk. De voorsprong breidt maar uit en uit en de Friese aanhang wordt stiller en stiller. Bij rust is het verschil al groot: 29-52.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Direct na rust gaat het gas er nog eens extra bovenop. Na vlotte scores van Dahlman en House volgt een gallery-play-aanval: Kajami-Keane passt snoeihard op Nigel van Oostrum, die achter de rug doorpasst op de insnijdende Noah Dahlman die met een vette glimlach afrondt. De ‘stop-het-momentum-time-out’ biedt geen enkel soelaas. Wederom passt Van Oostrum schitterend op Dahlman, die met een wonderschone beweging 29-60 aantekent. Clubman David Michaels biedt dapper verzet en topscoorder Nick Masterson stelt zijn vizier nog eens goed af, maar het is te weinig. Dat komt met name omdat de driepunters als rijpe appels blijven vallen: Mike Schilder, Kevin Bleeker en Ralf de Pagter tekenen voor een drietje. Het is 43-82.

The Hammers blijven doorgaan. Er is slechts vijf keer balverlies in de gehele wedstrijd, er zijn 22 assists, er is een hoog schotpercentage. Freek Vos scoort nu weliswaar van dichtbij na een fraaie aanval, maar Mike Schilder, Jerom Oude Aarninkhof, weer Mike Schilder en Kevin Bleeker jassen hernieuwde driepunters door de ring. Het is voor de fans de vraag wie het honderdste punt op zijn conto mag bijschrijven. Die eer valt ten deel aan Kevin Bleeker, die met een dunk voor 53-100 zorgt. De enige opwinding ontstaat nog als lokale favoriet Bas de Jong onder luid applaus het veld betreedt. Na het eindsignaal volgt een dankbaar Zwols applaus voor een prima wedstrijd.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Mike Schilder en Kaza Kajami-Keane 17; Kevin Bleeker 14; Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker 12; Franko House 11; Freek Vos 7; Ralf de Pagter 6; Jerom Oude Aarninkhof 5; Nigel van Oostrum 4

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws