Landstede Basketbal blijft maar winnen

| 18-11-2018

Landstede Basketbal blijft maar winnen. Ook de negende wedstrijd van de competitie zet de ploeg van coach Herman van den Belt om in winst. In een goed gevuld Theater van de Sport laat de Zwolse formatie Dutch Windmills kansloos, met een regelmatige 76-49 overwinning tot gevolg.

© André Rump
© André Rump

Zonder de langdurig geblesseerde point guard Alec Wintering missen de Dordtenaren aanvallende dreiging. Slechts 49 punten voor Dutch Windmills betekent een extra beloning voor de agressief verdedigende Zwollenaren. Regelmatig volgt een overtreding van de 24-seconderegel, zodat de bezoekers schotloos en stuurloos de bal aan hun tegenstrever kunnen overhandigen. Daarnaast geven vijftien steals en 22 turn overs de verdedigende intensiteit aan. Soms volgt een feilloos Dordts noodschot in de buzzer, maar de mannen van coach Geert Hammink slagen er meestentijds niet in een goede schotpositie te creëren.

Hoe anders is dat aan Zwolse zijde. Na een wat stroeve start gaat de bal razendsnel rond, waardoor open en vrije schoten volgen. Aangezien het vizier in het openingskwart nog niet op scherp staat, duurt het even voor de voorsprong zich begint af te tekenen. Na een fraaie aanval zet Roel van Overbeek de 0-3 op het bord, maar daarna begint het verzanden. De Zwollenaren missen twee driepunters en twee drives voordat man of the match Sherron Dorsey-Walker vanaf de vrijeworplijn eindelijk het eerste punt op het bord zet.

Jitto Kok dunkt naar 3-5, maar moet beteuterd toekijken hoe bij een nieuwe poging Dorsey-Walker een genadeloos killing block op hem heeft. Als Dorsey-Walker in de tegenaanval een feilloze driepunten binnenschiet, is de eerste Zwolse voorsprong daar. Kevin Bleeker komt door met een aanvallende rebound en dunk, waarna een driepunter volgt. Het is 17-12.

© André Rump
© André Rump

In kwart twee begint het krachtsverschil zich af te tekenen. Nadat Kaza Kajami-Keane zich als een slangenmens door en over het gehele veld wurmt, gaat het snel. Interceptie, break, score. De Zwolse punten vallen gemakkelijk. Kajami-Keane en Dorsey-Walker zijn te snel voor hun tegenstrevers. Een hoekje van Ralf de Pagter en een aanvallende rebound van Franko House zorgen voor een gat. Aan Dordtse zijde is het Shavon Coleman die zwaar gehinderd twee driepunters binnenschiet. Het verschil loopt halverwege op tot zeventien: 40-23.

Even leeft Dutch Windmills in het derde kwart op. De Zwollenaren zijn nog met hun gedachten in de kleedkamer en de Merwederlingen weten het netje snel en gemakkelijk te vinden. Na een 0-9 run volgt een Zwolse time-out. Die heeft onmiddellijk effect. Twee scores van Dorsey-Walker en een driepunter van Mike Schilder vormen het tegengif. Een Dordtse time-out heeft niet hetzelfde effect als de eerdere speech van Herman van den Belt. Van 49-34 wordt het 58-34, met een hoofdrol voor de wederom zich uit de naad werkende Ralf de Pagter.

Met nog tien minuten op de klok staat het 60-38 en een afstandsraketje van Dorsey-Walker maakt het verschil nog groter. In het slotkwart is duidelijk dat de wedstrijd is gespeeld en het tempo daalt zienderogen. De aanvallende scherpte ontbreekt. Dutch Windmills overtreedt tweemaal de 24-seconderegel en Landstede Basketbal krijgt twee aanvallende fouten tegen zich gefloten. In dik vijf minuten scoren beide ploegen slechts tweemaal: de Zwolse scores zijn wel driepunters. De wedstrijd hobbelt naar het einde. Bennett Koch heeft nog een power dunk en Mike Schilder wil absoluut de laatste Zwolse aanval succesvol afsluiten. Hij slaagt. Noah Dahlman noopt de Windmills tot kalmte; de Dordtenaren begrijpen de aanvraag waardoor pizza als beloning volgt voor de -50-uitslag.

© André Rump
© André Rump

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 23; Kaza Kajami-Keane en Ralf de Pagter 11; Noah Dahlman 8; Mike Schilder 7; Kevin Bleeker 5; Freek Vos 4; Jerom Oude Aarninkhof 3; Franko House en Bart van Schaik 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws