Kennis delen bij partnerclubs met clinics

| 1 Maand geleden.

Landstede Basketbal wil graag kennis delen met haar ‘partnerclubs’ en in dat kader zijn hoofdcoach Herman van den Belt, jeugdcoach Mathieu ten Dam en de spelers Freek Vos, Nigel van Oostrum, Bart van Schaik, Kevin Bleeker, Olaf Schaftenaar en Kayel Locke de regio in getrokken.

© Barend Voerman
© Barend Voerman
© Mike Rikken
© Mike Rikken

In een reeks van drie clinics stond bij partnerclub Landstede Basketbal ZAC alweer de laatste clinic van dit seizoen op het programma. Jeugdcoach Mathieu ten Dam leerde zo’n veertig jeugdspelers van U10 en U12 de fijne kneepjes van het spelletje. De Landstede Basketbal-spelers Nigel van Oostrum en Freek Vos gingen op bezoek bij partnerclub The Valley Bucketeers in Nijverdal. Aan deze basketbalclinic - van verschillende dribbeloefeningen tot korte partijtjes - deden 35 jeugdspelers mee en zij hadden het super naar hun zin.

Bart van Schaik keerde voor even terug op het oude nest. Hij ging samen met Kevin Bleeker naar zijn voormalige club Orca’s Urk. Van Schaik en Bleeker gaven de nieuwe talenten van partnerclub Orca’s tijdens de clinic een duwtje in de rug. Daarnaast overhandigden zij een beachflag aan Luit Krol.

Tot slot ging Herman van den Belt, hoofdcoach van Landstede Basketbal, langs bij de trainers van partnerclub Lay Back Kampen, om ze te coachen en de nodige tips mee te geven voor de aanstaande kampioenswedstrijd van Lay Back Kampen U16. Om ook de spelers hierop voor te bereiden zijn Olaf Schaftenaar en Kayel Locke eveneens naar Kampen afgereisd, om aan de skills van de spelers te werken en ze nog specifieke tips te geven voor de kampioenswedstrijd.

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws