Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 22-01-2019

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in competitieverband in actie. Het resulteerde in vijf overwinningen en twee nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal VU20 speelde zaterdag thuis tegen CBV Binnenland. De Zwolse meidenploeg bleef lange tijd aan de goede kant van de score, maar kon het laatste kwart niet voorkomen dat Binnenland punt voor punt dichterbij kwam. Het team uit Barendrecht kwam vlak voor tijd met 44-46 langszij. Hennie van Schaik ging met nog 1,3 seconden op de klok voor een driepunter én de overwinning, maar het schot trof geen doel.

VU14 nam het zaterdag op tegen Solar Systemen Grasshoppers uit Katwijk. Beide teams speelden op een hoog tempo en met een hoge intensiteit. Via een 30-25 ruststand konden de Zwolse meiden in de tweede helft langzaam verder uitlopen en de overwinning naar zich toe trekken. Lynn Peters (15) en Leonie Beens (13) werden topscorers aan Zwolse zijde. Eindstand: 58-48.

CSE Landstede Basketbal MU21 wist belangrijke punten te behalen in de uitwedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. In een rommelig duel kon het Zwolse team via 30-41 bij rust en 54-58 na drie kwarten een 62-69 overwinning pakken in de Bosche Maaspoort. Door deze overwinning houdt de ploeg aansluiting bij de top vier van de DTL.

In Amersfoort speelde MU18 tegen Crackerjacks. Na een matige eerste helft werd er in het derde kwart uitgelopen naar een redelijke voorsprong. Steven Post nam het team tegen zijn oude club op sleeptouw en wist de basket goed te vinden in de tweede helft. Er werd gewonnen met 57-83.

CSE Landstede Basketbal MU14 won zondag de uitwedstrijd tegen Celeritas-Donar. Robin Man (34) scoorde er lustig op los en maakte voor de vierde keer dit seizoen meer dan dertig punten. Bij rust had de jongste Zwolse lichting een kleine voorsprong te pakken. Het derde kwart liep het team vrij vlot uit naar een ruime voorsprong van zo’n dertig punten en daarmee was de wedstrijd gespeeld: 47-78.

Het MU16-team nam het in eigen huis op tegen Celeritas-Donar. Een zwakke eerste helft maakte dat de koploper van de MU16 Eredivisie lang achter de feiten aan liep. De tweede helft werd er grotendeels uit een ander vaatje getapt en wist CSE Landstede Basketbal zich terug in de wedstrijd te knokken. Het bleef close tot het eind, maar de punten bleven in Zwolle: 86-81.

Programma
Komend weekend staan er maar liefst acht wedstrijden op het programma voor CSE Landstede Basketbal. MU18 speelt op vrijdagavond in de kwartfinales van NBB Beker uit bij Cady ‘73 in Capelle aan de IJssel. Diezelfde avond treedt MU21 om 19.30 uur thuis aan tegen Orange Lions Academy. Zaterdag speelt VU16 uit tegen Flashing Heiloo en MU16 speelt in Haarlem tegen Triple Threat. Zondag om 12.00 speelt MU14 thuis tegen High Five en aansluitend, om 14.30 uur, neemt MU18 het op tegen koploper BC Apollo. VU14 speelt zondag in Rijswijk tegen Lokomotief en het VU20-team speelt uit in Tubbergen tegen Jolly Jumpers.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws