Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 16-01-2019

Zes jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in competitieverband in actie. Het resulteerde in vier overwinningen en twee nederlagen. CSE Landstede Basketbal VU14 was een weekend vrij.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 mocht vrijdagavond het weekend inluiden met de wedstrijd tegen TBG Dragons. Spannend werd het duel niet. Het team van coach Edwin Luyckx nam al vrij snel afstand van de formatie uit Wijchen en liep alleen maar verder uit. MU16-speler Dennis Logtenberg mocht voor het eerst dit seizoen minuten maken in de DTL. Hij had met vijf punten en de nodige intensiteit in de verdediging een prima bijdrage. Het duel werd met 95-48 gewonnen.

MU16 speelde zaterdag in Rotterdam tegen Divine. In een rommelige wedstrijd waarin de Zwolse ploeg zich zeker niet van haar beste kant liet zien, werd er uiteindelijk gewonnen met 62-80. Het team blijft door deze overwinning aan kop in de eredivisie. Evenals MU16 speelde ook VU16 zaterdag een uitwedstrijd. In Amsterdam was BVA de tegenstander. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een spannende eindfase. Bij een 55-54 achterstand met Zwols balbezit nam coach George Abbringh een time-out. De aanval liep echter stuk en de meiden van BVA konden de winst naar zich toe trekken. Eindstand: 58-54.

CSE Landstede Basketbal MU14 speelde zondag thuis tegen BC Triple Threat uit Haarlem. Triple Threat liep een paar minuten voor tijd via een 3-13 run uit naar een 57-69 voorsprong. De jonge Zwollenaren knokten zich in de laatste minuten van de wedstrijd nog terug tot 72-73, maar het team van Triple Threat speelde de wedstrijd slim uit en nam de punten mee naar Haarlem.

MU18 kreeg zondag New Heroes uit Den Bosch op bezoek in het Landstede Sportcentrum. Na een Zwolse bliksemstart (17-6) kwamen de Bosschenaren langzaamaan terug in de wedstrijd. De tweede helft kwam de spanning volledig terug. Met nog vier minuten op de klok was het 62-62. Beide teams hadden moeite met scoren in de laatste minuten. MU16-speler Vinz Henriquez maakte in zijn MU18-debuut de laatste veldscore van de wedstrijd en CSE Landstede Basketbal kon daarna vanaf de vrijeworplijn de 66-63 zege veiligstellen.

Tot slot speelde CSE Landstede Basketbal VU20 in Leiden tegen BS Leiden. Na een wat moeizame start wisten de Zwolse meiden voor rust een behoorlijke voorsprong te pakken. Beide teams zochten met een 24-40 tussenstand de kleedkamers op. In de tweede helft kwam de Zwolse voorsprong niet meer in gevaar. Er werd met 61-89 gewonnen. De Urkers Hennie van Schaik en Lea Romkes hadden met respectievelijk 22 en 27 punten een flinke bijdrage in deze zesde overwinning van het VU20-team.

Programma
In het weekend van 19 en 20 januari komen alle zeven jeugdteams in actie. MU21 speelt zaterdag in Den Bosch tegen het team van New Heroes en MU18 gaat op bezoek bij Crackerjacks in Amersfoort. Er zijn zaterdag ook twee thuiswedstrijden in het Landstede Sportcentrum. Om 12.00 uur speelt VU20 tegen CBV Binnenland en aansluitend om 14.00 uur nemen de meiden van VU14 het op tegen Solar-Systemen Grasshoppers. Op zondag reist MU14 af naar Groningen voor het duel met Celeritas-Donar. En MU16 speelt om 16.30 uur tegen datzelfde Celeritas-Donar, maar dan op Zwolse bodem. De meiden van VU16 spelen zondag om 12.00 uur thuis tegen Basketball Academie Limburg.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws