Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 18-12-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal afgelopen zondag in eigen huis met 84-69 won van Basketball Academie Limburg, daar kwamen ook de zeven jeugdteams in actie. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in zes overwinningen en één nederlaag.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 opende het speelweekend op vrijdagavond tegen Uball uit Utrecht. De nummer tien uit de competitie werd met 85-57 verslagen. Jerom Oude Aarninkhof had aan zo’n 23 minuten speeltijd genoeg om 36 punten achter zijn naam te laten noteren. Op zaterdag speelde MU16 in Amsterdam tegen hekkensluiter Harlemlakers. Een wedstrijd werd het nooit, want het team van coach Tom Schonewille won met groot verschil: 37-118. Mede door een misstap van concurrent BV Noordkop gaat het Zwolse MU16 nu als koploper de kerst-break in.

Voor CSE Landstede Basketbal VU14 stond er zaterdag een wedstrijd in Veghel op het programma. Waar aan het begin van het seizoen nog nipt werd verloren van Attacus, daar wist de Zwolse meidenploeg dit keer een overtuigende overwinning te boeken. Het werd 45-85. Op zondag speelde CSE Landstede Basketbal MU14 thuis tegen BA Limburg. Lang leken de Zwollenaren de punten in eigen huis te houden, maar in een rommelige slotfase wisten de jongste telgen van Basketball Academie Limburg de overwinning te pakken. Het werd uiteindelijk 74-89.

Het Zwolse VU20 nam het thuis op tegen BC Apollo. Het werd geen hoogstaande wedstrijd, maar de Zwolse dames konden de winst eruit slepen. Na 35 minuten achter de feiten aan gelopen te hebben, wisten ze in het vierde kwart de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Eindstand: 84-78. De meiden van VU16 wisten op bezoek bij BS Leiden een hele goede overwinning te boeken. Bij rust keken ze nog tegen een minimale achterstand aan van 40-39, maar het team schoot na rust met scherp en wist in de tweede helft een flinke voorsprong te pakken. Mede dankzij vijftien Zwolse driepunters werd er met 69-81 gewonnen.

CSE Landstede Basketbal MU18 deed in Weert hele goede zaken door te winnen van directe concurrent Basketball Academie Limburg. Na een scherpe Zwolse start wisten de Limburgers het heft in handen te nemen na de rust. Het vierde kwart was echter voor CSE Landstede Basketbal. De laatste minuten werden door de jonge Zwollenaren slim en gecontroleerd uitgespeeld. Het werd 74-80 en MU18 stijgt door deze overwinning naar een derde plek op de ranglijst.

Programma
VU20 speelt vrijdag 21 december om 19.30 uur in het Landstede Sportcentrum haar laatste duel van 2018. De tegenstander in Zwolle is dan Grasshoppers uit Katwijk. De vier jongensteams gaan het laatste weekend voor Kerst op bezoek bij de jeugdopleiding van Rasta Dragons in Quakenbruck (samenwerking tussen Rasta Vechta en Artland Dragons). Vrijdag en zaterdag wordt daar onder leiding van de Duitse trainers getraind en speelt elk Zwols team een oefenwedstrijd.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws