Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 05-12-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal - in verband met interlandwedstrijden - genoot van een vrij weekend, daar kwamen de zeven Zwolse jeugdteams wel in actie. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in vier overwinningen en drie nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 beet vrijdagavond in eigen huis tegen Den Helder Suns het spits af. De ploeg van coach Edwin Luyckx keek vrij snel tegen een achterstand aan, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd. De Zwolse formatie pakte een kleine voorsprong en speelde het duel vervolgens gecontroleerd uit: 79-72. Op zaterdag speelden de Zwolse meiden van VU14 in Leiden. Het team kon slechts één kwart in het spoor blijven van BS Leiden en liep dan ook tegen een ruime nederlaag aan. Het werd 90-45 in het voordeel van de thuisploeg.

In Rijswijk pakte CSE Landstede Basketbal MU16 de punten door een 75-113 overwinning op Lokomotief. Na een matige eerste helft werd het verschil in de tweede helft gemaakt. De jeugdinternationals Niek van der Plas en Dennis Logtenberg deden met respectievelijk 29 en 23 punten een flinke duit in het zakje. Op zondag speelde MU14 thuis tegen New Heroes. Mede door een puik optreden van de 13-jarige Robin Man (38 punten) werd er overtuigend met 104-42 van de Bosschenaren gewonnen.

CSE Landstede Basketbal VU20 kon op eigen bodem geen vuist maken tegen koploper Landslake Lions. De bezoekers namen met name in het tweede kwart afstand van de Zwolse meiden. Tot 30-35 kon VU20 aanhaken, maar daarna domineerde Landslake Lions. Het werd uiteindelijk 57-84. In Tubbergen speelde VU16 op zondag tegen Jolly Jumpers. Na een matig optreden van Zwolse kant werd er met duidelijke cijfers verloren. Halverwege leek het nog een wedstrijd (30-22), maar het thuisteam was na rust heer en meester: 74-47.

Tot slot won CSE Landstede Basketbal MU18 in Wijchen van TBG Dragons. De Zwolse ploeg begon scherp aan het duel en pakte vrij snel een kleine voorsprong. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust terug in de wedstrijd, aangezien MU18 weinig grip kreeg op de zoneverdediging van TBG Dragons. In de tweede helft wisten de Zwollenaren de controle over de wedstrijd terug te pakken en konden er twee punten worden bijgeschreven: 60-75.

Programma
Komend weekeinde staan voor de jeugdafdeling vijf wedstrijden op het programma. VU14 is vrij en de wedstrijd van MU21 wordt verplaatst. Op zaterdag speelt VU20 in Utrecht tegen Cangeroes. Zondag zijn er drie thuiswedstrijden. Om 12.00 uur speelt VU16 tegen Celeritas-Donar. Ook MU18 speelt om 12.00 uur. De tegenstander is dan ZZ Leiden. Om 14.30 uur ontvangt MU16 Basketball Academie Limburg uit Weert. En MU14 reist zondagmiddag af naar Groningen, om het op te nemen tegen BV Groningen.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws