Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 28-11-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal afgelopen zaterdag in eigen huis met 89-54 won van Den Helder Suns, daar kwamen ook zes Zwolse jeugdteams in actie. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in drie overwinningen en drie nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU14 speelde zaterdag in Rotterdam en daar bleken de Rotterdammers een maatje te groot voor de jongste Zwollenaren. Via 54-25 bij rust werd het 93-51 voor de thuisploeg. MU16 nam het zaterdagmiddag op tegen New Heroes. Het werd een spannende thuiswedstrijd. New Heroes liep na rust uit naar een ruime voorsprong, maar MU16 wist zich terug in de wedstrijd te knokken. In de slotfase was het Vinz Henriquez met zes hele belangrijke punten die de zege veiligstelde voor zijn ploeg. Het werd 87-83.

MU18 verloor zondagmiddag van Donar door een matig op te treden in Groningen. Het team kwam geen moment in de wedstrijd en liep veel achter de feiten aan. Het vierde kwart leek het nog spannend te worden, maar de Groningers gaven hun voorsprong niet meer uit handen. Eindstand: 79-73. MU21 speelde zondag de uitwedstrijd bij BC Apollo in Amsterdam. Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar Apollo wist in het derde kwart een gat van ruim tien punten te slaan. De Zwollenaren kwamen puntje voor puntje dichterbij, maar de Amsterdammers bleven in het slotkwart koel vanaf de vrijeworplijn: 80-72.

CSE Landstede Basketbal VU16 won zaterdag in het eigen Landstede Sportcentrum overtuigend van Cady ‘73. Mede dankzij de sterk spelende Marell Glaubitz (topscorer met 22 punten) wisten de Zwolse meiden in de eerste helft al op een flinke voorsprong van ruim twintig punten te komen. In de tweede helft kon het team nog verder uitlopen, het werd uiteindelijk 75-34.

VU20 pakte in Eindhoven de tweede overwinning van dit seizoen. Het team keek lang tegen een achterstand aan, maar wist in de laatste minuten het tij volledig te keren. Via een 62-59 achterstand, met nog drie minuten te spelen, trokken de meiden met een 4-14 run de wedstrijd naar zich toe. Het resulteerde in een 66-73 overwinning op Almonte.

Programma
Komend weekend staan er zeven wedstrijden op het programma. Vrijdagavond opent MU21 om 19.30 uur (thuis) het weekend tegen Den Helder Suns. Zaterdag speelt VU14 in en tegen Leiden. MU16 gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Lokomotief in Rijswijk. Op zondag speelt VU16 in Tubbergen tegen Jolly Jumpers en MU18 reist af naar Wijchen voor het treffen met TBG Dragons. Zondag zijn er ook nog twee thuiswedstrijden in het Landstede Sportcentrum. VU20 speelt om 12.00 uur tegen koploper Landslake Lions. En MU14 krijgt om 12.00 uur het team van New Heroes uit Den Bosch op bezoek.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws