Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 13-11-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal zaterdag met 82-87 won op bezoek bij Zorg en Zekerheid Leiden, daar kwamen ook alle zeven Zwolse jeugdteams in actie. MU21 speelde zelfs twee wedstrijden. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in vijf overwinningen en drie nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 nam het op vrijdagavond in eigen huis op tegen Rotterdam. Na een matige wedstrijd, waarin de thuisploeg alleen in het derde kwart haar niveau haalde, bleven de punten in Zwolle: 90-80. Zondagmiddag nam MU21 het in Zwolle op tegen ZZ Leiden. De ploeg van coach Edwin Luyckx wist zich na het matige optreden van twee dagen eerder uitstekend te herpakken. Leiden werd na een sterk vierde kwart met 79-69 verslagen.

MU18 wist zondagmiddag overtuigend met 94-54 te winnen van Rotterdam. Steven Post is na lang blessureleed weer fit aan het worden en speelde een prima wedstrijd tegen de Rotterdammers (22 punten). Door de overwinning houdt MU18 de aansluiting met de top vier in de eredivisie. De heren van MU16 wonnen hun uitwedstrijd bij TBG Dragons in Wijchen met ruime cijfers. Het team wist een constant niveau neer te zetten en zag bij rust al een 22-53 tussenstand op het scorebord staan. In de tweede helft werd er via 37-71 uitgelopen naar een 45-95 eindstand.

CSE Landstede Basketbal MU14 speelde zondag tegen MBCA uit Amstelveen. De thuiswedstrijd ging verloren met 58-90. De Zwolse ploeg kon het goede spel van de afgelopen weken niet doorzetten en kwam geen moment in de wedstrijd. MBCA pakte door deze overwinning de koppositie in de competitie en wordt gevolgd door Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Zwolle die de tweede plek nu delen.

HSVB uit Haren kwam zondag naar Zwolle voor de wedstrijd tegen VU20. Het werd een rommelige wedstrijd, waarin de dames uit Haren aan het langste eind trokken. Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar VU20 kon de 2-10 run halverwege het laatste kwart niet meer wegpoetsen. Het werd 55-67. De Zwolse meiden van VU16 speelden in Veghel tegen Attacus. Het team van coach George Abbringh liep praktisch de gehele wedstrijd achter de feiten aan. De driepunter van Attacus dertig seconden voor tijd deed de Zwolse ploeg uiteindelijk de das om: 65-59.

VU14 pakte in Amstelveen de derde overwinning van dit seizoen. MBCA werd met 52-63 verslagen. De basis voor de winst werd gelegd in het tweede en het derde kwart, waarin de meiden uitliepen naar voorsprong van 23 punten. MBCA kwam nog enigszins terug in de wedstrijd, maar de punten gingen mee naar Zwolle. Skye Love (24 punten) en Lynn Peters (14 punten) waren de topscorers voor CSE Landstede Basketbal VU14

Programma
Komend weekend komt er slechts één jeugdteam in actie. MU18 speelt in de eerste ronde van het NBB-bekertoernooi tegen Uball uit Utrecht. De thuiswedstrijd, die zondag start om 16.45 uur, wordt gespeeld kort na de competitiewedstrijd tussen de heren van Landstede Basketbal en Dutch Windmills (14.00 uur). Bij winst plaatst CSE Landstede Basketbal U18 zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Alle andere teams zijn komend weekend speelvrij.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws