Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 06-11-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal zaterdag met 59-105 won op bezoek bij Aris Leeuwarden, daar kwamen ook alle zeven Zwolse jeugdteams in actie. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in vier overwinningen en drie nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU18 speelde zaterdag in Den Helder tegen het team van BV Noordkop. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd gingen de Zwollenaren uiteindelijk met de punten aan de haal. Kristan Witteveen had met 22 punten, waarvan zeven in het laatste kwart, een belangrijk aandeel in de 62-74 overwinning.

VU20 reisde af naar Bemmel voor het treffen met BV Batouwe. Na een 21-8 achterstand in het eerste kwart wisten de Zwolse dames zich terug te vechten tot een score van 64-63, met nog een halve minuut op de klok. Batouwe, met onder meer de oud-Zwollenaren Anouk Waanders en Aya Darib in de gelederen, wist de wedstrijd echter gecontroleerd uit te spelen. Het werd 69-65.

Op zondag kwamen er vijf teams in actie. CSE Landstede Basketbal VU14 verloor met 47-60 van BS Leiden. De meiden van coach Tim Arns speelden een prima eerste helft en gingen rusten met een voorsprong van één punt. Het goede spel kon in de tweede helft helaas niet worden doorgezet. Leiden wist via een 4-17 run in het derde kwart de voorsprong te pakken en gaf die niet meer uit handen.

De uitwedstrijd van MU14 bij Uball was er één van ‘ups and downs’. De jongste lichting kwam fel en scherp uit de startblokken, maar Uball haakte al vrij snel aan. Bij een 75-78 stand in de eindfase van de wedstrijd was het de piepjonge Duen Campbell die met vier hele belangrijke punten de wedstrijd op slot schoot. Eindstand 75-82 in Zwols voordeel.

VU16 liep afgelopen weekend in eigen huis tegen de vierde verliespartij van dit seizoen aan. In het duel tegen Landslake Lions keek de Zwolse formatie halverwege tegen een achtstand van twintig punten aan. VU16 knokte zich nog wel terug en verkleinde het gat naar zeven punten, maar daar bleef het bij. Er werd uiteindelijk verloren met 45-56.

CSE Landstede Basketbal MU16 speelde thuis tegen BC Apollo. In het eerst kwart waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Voor rust kon de Zwolse ploeg uitlopen naar een 45-29 voorsprong. En in de tweede helft liepen de Zwollenaren verder uit en via een 65-42 tussenstand werd er uiteindelijk overtuigend van de Amsterdammers gewonnen: 96-55.

Tot slot pakte MU21 in Haarlem de punten tegen Triple Threat. Captain Jerom Oude Aarninkhof liet in het eerste kwart al veertien punten noteren, waarmee de basis werd gelegd voor een ruime 55-102 overwinning. De Haarlemmers, die nog geen punten wisten te behalen in de Dutch Talent League, konden geen vuist maken tegen het teamspel van CSE Landstede Basketbal. Aan de kant van de Zwollenaren haalden liefst zes spelers de dubbele cijfers.

Programma
Komend weekend staan er voor de jeugdtak liefst acht wedstrijden op het programma. MU21 speelt twee duels. Allereerst vrijdagavond om 19.30 uur tegen Rotterdam en zondag om 17.00 uur is Leiden in het Landstede Sportcentrum de tegenstander. VU20 ontvangt zondag om 12.00 uur HSVB uit Haren. MU18 speelt zondag (14.30 uur) thuis tegen Rotterdam. MU16 gaat op bezoek bij TBG Dragons. Het meidenteam VU16 reist zaterdag af naar Veghel voor het treffen met Attacus. MU14 speelt zondag om 12.00 uur thuis tegen MBCA uit Amstelveen om de eerste plek in de competitie. En VU14 neemt het zaterdag in Amstelveen op tegen MBCA.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws