Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 3 Maanden geleden.

Zes jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie. Het resulteerde in vijf overwinningen en één nederlaag.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 kwam afgelopen weekend niet in actie, maar was al zeker van een ticket voor de Final Four. Daarin treft de Zwolse ploeg het team van Donar uit Groningen. MU14 wist zaterdag te winnen in Weert. De twee teams waren in deze spannende wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, maar na veertig minuten trok CSE Landstede Basketbal aan het langste eind. Het werd 77-80 in Zwols voordeel en Robin Man was met 33 punten wederom zeer productief.

MU16 nam het zondag in eigen huis op tegen hekkensluiter Harlemlakers. Er werd met ruim verschil gewonnen van de Amsterdammers. Via een 47-24 ruststand liep het team van coach Tom Schonewille uit naar een prima 93-42 overwinning. MU16 gaat zich de komende weken voorbereiden op de halve finale wedstrijden (Final Four) tegen Den Helder Suns.

VU14 won zondag thuis van MBCA uit Amstelveen. Na een matige eerste helft herpakte het Zwolse team zich in de tweede helft, waardoor de punten uiteindelijk in Zwolle bleven. Het werd 43-39. VU14 eindigt hiermee op een derde plek in de competitie en treft in de Final Four het team van Lokomotief uit Rijswijk.

CSE Landstede Basketbal MU18 verloor vorige week in Leiden de strijd om een plekje bij de Final Four en speelde afgelopen zondag tegen Basketball Academie Limburg, de nummer drie in de competitie. Bij rust keek de Zwolse ploeg tegen een behoorlijke achterstand van achttien punten aan. Na rust vochten de Zwollenaren zich volledig terug en na een driepunter van Floris Kappert, met nog één seconde op de klok, konden beide teams zich opmaken voor een verlenging. MU18 wist in die verlening op voorsprong te komen en gaf deze niet meer uit handen. Het werd 83-76.

De thuiswedstrijd van VU16 tegen BS Leiden ging verloren met 46-54. Na één helft was de wedstrijd met 20-20 geheel in evenwicht. De tweede helft nam Leiden echter een kleine voorsprong en de punten gingen mee naar het westen van het land. Marel Glaubitz werd met dertien punten topscorer aan Zwolse zijde.

In Amsterdam wist VU20 te winnen van BC Apollo. De 15-jarige Erica Romkes (volgend seizoen in het shirt van CTO Amsterdam) nam haar team in de eerste helft met tien punten op sleeptouw. CSE Landstede Basketbal won de wedstrijd met 68-78. Lea Romkes moest helaas vroegtijdig het veld verlaten met een zorgelijke knieblessure. Nader onderzoek zal komende tijd uitsluitsel geven over de ernst van de blessure.

Programma
De reguliere competitie is afgerond. VU14, MU16 en MU21 maken zich de komende weken op voor de NBB Final Four. De eerste halve finales worden gespeeld in het weekend van 4 en 5 mei. Komend weekend reizen de jongensteams van CSE Landstede Basketbal af naar Hasselt (België) voor een tweedaagse trainingsstage bij de jeugdopleiding van EuroMillions Basketball League-club Hubo Limburg United. Op dinsdag 23 april speelt MU16 om 11.00 een oefenwedstrijd in het Landstede Sportcentrum tegen het team van Hapoel Harai Jerusalem, de basketbalschool van voormalig bondscoach Gadi Kedar.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws