Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 30-10-2018

Waar de hoofdmacht van Landstede Basketbal zondag met 71-91 won op bezoek bij Basketball Academie Limburg, daar kwamen drie Zwolse jeugdteams in actie. Het weekend van CSE Landstede Basketbal resulteerde in één overwinning en twee nederlagen.

CSE Landstede Basketbal MU16 - © Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU16 speelde zaterdag een wedstrijd in Utrecht tegen het team van Uball. Na een slordige en slappe start keek de Zwolse ploeg al snel tegen een 12-0 achterstand aan. Onder leiding van Niek van der Plas, die 14 van zijn in totaal 33 punten in het tweede kwart scoorde, knokten de Zwollenaren zich voor rust al volledig terug. De tweede helft liep het team via een 41-61 tussenstand uit naar een overtuigende 48-91 overwinning.

MU14 nam het zondag in eigen huis op tegen Apollo. De bezoekers uit Amsterdam liepen tot drie keer toe uit naar een voorsprong van meer dan tien punten, maar elke keer wisten de jongens van coach Mathieu ten Dam de aansluiting weer te vinden. Met een 64-65 stand en nog ruim vier minuten op de klok deelde Apollo echter alsnog de genadeklap uit. Het duel eindigde uiteindelijk in 68-75 in het voordeel van de Amsterdammers.

Net als CSE Landstede Basketbal MU16 speelde ook MU18 een thuiswedstrijd. Triple Threat uit Haarlem was de tegenstander zondagmiddag in het Landstede Sportcentrum. De Zwollenaren maakten er een erg wisselvallig duel van. Zij kregen ook weinig tot geen grip op het snelle en aanvallende spel van de Haarlemmers. Via een 35-41 ruststand verloor CSE Landstede Basketbal MU18 met 81-91.

Het komende weekend komen alle zeven jeugdteams weer in actie. Op zaterdag speelt MU18 in Den Helder tegen het team van BV Noordkop. VU20 reist zaterdag af naar Bemmel voor het treffen met Batouwe. Op zondag zijn er drie thuiswedstrijden in het Landstede Sportcentrum, met om 12.00 uur twee duels. MU16 speelt dan tegen Apollo en VU14 ontvangt BS Leiden. CSE Landstede Basketbal VU16 neemt het vanaf 14.30 uur op tegen Landslake Lions. MU21 gaat zondag op bezoek bij Triple Threat in Haarlem. En MU14 reist af naar Utrecht voor een duel tegen Uball.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws