Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 3 Maanden geleden.

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. Het resulteerde in vier overwinningen en drie nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 speelde vrijdagavond thuis tegen Dutch Windmills uit Dordrecht. Er werd ruim gewonnen met 101-63. Door die overwinning plaatste MU21 zich definitief voor de Final Four in de Dutch Talent League. Dinsdag 9 april troffen beide ploegen elkaar opnieuw en dit keer ging Dutch Windmills er met de punten vandoor. Na een Dordtse driepunter in het eindsignaal trok CSE Landstede Basketbal in Dordrecht aan het kortste eind.

MU16 speelde in Den Bosch een prima wedstrijd en won dan ook van New Heroes. Niek van der Plas (32 punten) en Vinz Henriquez (19 punten) hadden een productieve avond. Er werd met 67-85 van de Boschenaren gewonnen. CSE Landstede Basketbal MU18 nam het zaterdag in een uitwedstrijd op tegen ZZ Leiden. Drie kwarten lang waren de twee teams aan elkaar gewaagd, maar Leiden wist in het vierde kwart de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Het werd 78-53 en MU18 plaatst zich door het verlies in Leiden voor het eerst in zes jaar tijd niet voor de Final Four.

CSE Landstede Basketbal VU16 reisde zondag af naar Groningem voor het treffen met Celeritas-Donar. De punten bleven helaas in het noorden. CSE Landstede Basketbal verloor de wedstrijd met 70-57. Waar VU16 niet zegevierde, daar wist VU20 wel te winnen. De thuiswedstrijd tegen Cangeroes uit Utrecht werd nooit spannend. Er werd al vrij vroeg in de wedstrijd weggelopen bij de tegenstander en de Zwolse meiden wisten dan ook overtuigend met 70-42 te winnen.

In Rijswijk speelde VU14 tegen Lokomotief. Het werd 67-60 voor de thuisploeg. Voor CSE Landstede Basketbal VU14 een nederlaag zonder consequenties, want de Zwolse ploeg had zich reeds geplaatst voor de Final Four en zal zich de komende weken gaan voorbereiden op de strijd om de titel. MU14 speelde thuis tegen BVG uit Groningen. De ploeg van coach Mathieu ten Dam kan zich inmiddels niet meer plaatsen voor de Final Four, maar het Groningse team werd wel verslagen. De jonge Zwollenaren wonnen met 78-65 en eindigden met vier spelers in de dubbele cijfers.

Programma
Komend weekend staat alweer de laatste speelronde in de jeugdcompetities op het programm. MU14 gaat zaterdag op bezoek bij BAL in Weert. Zondag speelt MU16 om 12.00 uur thuis tegen Harlemlakers. Ook om 12.00 uur in het Landstede Sportcentrum is het duel tussen VU14 en MBCA. Om 14.30 uur speelt MU18 thuis tegen BAL. En gelijktijdig ontvangt VU16 BS Leiden. Tot slot reist CSE Landstede Basketbal VU20 zondagmiddag af naar Amsterdam voor het treffen met BC Apollo.

Drie Zwolse jeugdteams (MU21, MU16 en VU14) bereiden zich de komende weken voor op de NBB Final Four. De eerste halve finales worden gespeeld in het weekend van 4 en 5 mei. De returns volgen een week later. En in het weekend van 18 en 19 mei worden alle landelijke jeugdfinales gespeeld in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws