Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 3 Maanden geleden.

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. Het resulteerde in vijf overwinningen en twee nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 speelde vrijdagavond in een bomvolle Helderse sporthal het belangrijke duel tegen directe concurrent BV Noordkop. MU21 wist een prima niveau te halen en deed wat het moest doen om een plek bij de Final Four in eigen hand te houden. Via een 36-46 ruststand werd het uiteindelijk 78-86 in Zwols voordeel. Jerom Oude Aarninkhof en Nesta Agasi hadden een zeer productieve avond met respectievelijk 24 en 22 punten.

MU16 boekte een reguliere overwinning op laagvlieger Lokomotief uit Rijswijk. In het Landstede Sportcentrum werd het 85-57 voor de Zwollenaren. De eerste tien minuten kon het team uit Rijswijk nog enigszins aanhaken. Maar mede dankzij drie achtereenvolgende driepunters van David Velthof (15 punten) in het tweede kwart, liep MU16 nog voor rust uit naar 55-29. Niek van der Plas werd met 21 punten en de nodige highlights topscorer aan Zwolse zijde.

CSE Landstede Basketbal VU14 nam het op zaterdag in eigen huis op tegen Solar Systemen Grasshoppers. Drie kwarten lang waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar CSE Landstede Basketbal wist in het vierde kwart op een ruime voorsprong te komen. Er werd met 74-42 gewonnen van de Katwijkers. Tamar Witteveen werd met 19 punten topscorer en VU14 is door de zege gestegen naar een derde plek op de ranglijst.

In Den Bosch speelde CSE Landstede Basketbal MU14 tegen New Heroes. Bij rust had de ploeg van coach Mathieu ten Dam al een klein gaatje geslagen: 36-43. En in de tweede helft werd er door de Zwollenaren gecontroleerd uitgelopen naar een 63-76 overwinning. Robin Man had met 28 punten weer een prima bijdrage.

CSE Landstede Basketbal VU20 speelde in Landsmeer tegen Landslake Lions. De Zwolse ploeg wist zich van een dertien punten achterstand terug te knokken in de wedstrijd. Het team kwam zelfs terug tot 67-66, maar de punten bleven uiteindelijk toch in Landsmeer. Eindstand: 69-66.

Zondagochtend kreeg VU16 Jolly Jumpers uit Tubbergen op bezoek. Maddie Reuvekamp tekenende met een knappe driepunter in de buzzer van het derde kwart voor 58-60. Tot een Zwolse zege kwam het echter niet, want Jolly Jumpers wist in het vierde kwart een flinke run neer te zetten en liep uit naar een 75-91 overwinning.

CSE Landstede Basketbal MU18 speelde zondagmiddag thuis tegen TBG Dragons uit Wijchen. Een goede eerste helft resulteerde in een 39-16 voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft was het niveau niet constant genoeg en verzuimde MU18 om de voorsprong veel verder uit te breiden. Via 51-34 werd het uiteindelijk 65-45 in Zwols voordeel.

Programma
Komend weekeinde staan er wederom zeven wedstrijden op het programma. Op vrijdagavond speelt MU16 in Den Bosch tegen New Heroes. MU21 ontvangt om 21.00 uur Dutch Windmills. Zaterdag reist MU18 af naar Leiden voor het treffen met Zorg en Zekerheid Leiden, een direct duel voor een felbegeerde plek bij de Final Four in de MU18 Eredivisie. Zondag 7 april zijn er twee thuiswedstrijden in het Landstede Sportcentrum. VU20 speelt om 12.00 uur tegen Cangeroes uit Utrecht en om 14.30 uur neemt MU14 het op tegen BV Groningen. VU14 speelt zondag een uitduel in Rijswijk tegen Lokomotief. En VU16 speelt zondagmiddag in Groningen tegen Celeritas-Donar.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws