Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 3 Maanden geleden.

Vijf jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. MU16 en VU14 waren vrij. Het weekend resulteerde in vier overwinningen en één nederlaag.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 speelde vrijdagavond thuis tegen BC Apollo. De Zwollenaren kwamen niet best voor de dag. Het verschil bleef voor rust beperkt tot een 27-36 achterstand, maar in de tweede helft wist de Amsterdamse ploeg haar voorsprong te vergroten. Er werd met 58-79 verloren.

VU16 nam het zaterdag in Capelle aan den IJssel op tegen Cady ‘73. De uitwedstrijd werd met 68-78 gewonnen. CSE Landstede Basketbal kwam goed uit de startblokken en ging rusten met een 29-40 voorsprong. De tweede helft werd mede dankzij een prima bijdrage van Marell Glaubitz (21 punten) de voorsprong verder uitgebouwd.

CSE Landstede Basketbal MU14 kwam zondag in actie tegen Rotterdam Basketbal. Het team van coach Mathieu ten Dam deed goede zaken en wist overtuigend te winnen. Met een geweldige halfcourt buzzer-beater van Elaijhah Isenia zochten de jonge Zwollenaren met een voorsprong van tien punten de kleedkamer op. De 13-jarige Isenia deed sowieso een flinke duit in het zakje en scoorde 28 punten voor zijn team. Het werd 77-60 voor CSE Landstede Basketbal.

VU20 wist zondagmiddag in het Landstede Sportcentrum te winnen van Almonte uit Eindhoven. Vrijwel veertig minuten lang ging het duel gelijk op. Dat resulteerde in een spannende slotfase. De Zwolse dames bleven aan de goede kant van de score, Almonte wist haar laatste balbezit niet te verzilveren. Er werd gewonnen met 71-69.

Het MU18-team wist in eigen huis Donar uit Groningen te verslaan. Na een matig eerste kwart nam de ploeg, onder aanvoering van Jonas Visser, nog voor rust het heft in handen. In het derde kwart werd er een cruciaal gat geslagen en liep de score op naar 54-35. Die klap kwam Donar niet meer te boven. CSE Landstede Basketbal wist de wedstrijd met 71-49 naar zich toe te trekken en blijft daarmee in de race voor een felbegeerde plek bij de bovenste vier teams.

Programma
Komend weekend worden er zeven wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond speelt MU21 bij directe concurrent BV Noordkop in Den Helder een belangrijk duel. MU16 neemt het op vrijdagavond om 19.00 in het Landstede Sportcentrum op tegen Lokomotief uit Rijswijk. Zaterdagmiddag speelt VU14 om 12.00 uur thuis tegen Solar Systemen Grasshoppers en MU14 gaat op bezoek bij New Heroes in Den Bosch. In Landsmeer speelt VU20 zaterdag tegen Landslake Lions. En zondag 31 maart zijn er twee thuiswedstrijden. Om 11.00 uur ontvangt VU16 Jolly Jumpers en MU18 treedt om 16.30 aan tegen TBG Dragons uit Wijchen.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws