Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 3 Maanden geleden.

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. Het resulteerde in vijf overwinningen en twee nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 beet vrijdagavond het spits af en won de uitwedstrijd bij Rotterdam Basketbal met 71-75. De Zwolse ploeg had de nodige moeite met de Rotterdamse formatie en wist pas in de laatste minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken via scores van Jonas Visser en vrijeworpen van Jerom Oude Aarninkhof en Daan van Tilborg. Jonas Visser werd topscorer met zestien punten.

VU14 speelde zondagmiddag thuis tegen MBCA uit Amstelveen. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door het team van coach Tim Arns. Het werd uiteindelijk 81-36 voor CSE Landstede Basketbal VU14, dat met vijf speelsters in de dubbele cijfers eindigde.

In Amstelveen speelde CSE Landstede Basketbal MU14 zondagmiddag eveneens tegen MBCA, momenteel koploper in de MU14 Eredivisie. Eén helft konden de Zwollenaren uitstekend meespelen, maar in de tweede helft moesten ze hun meerdere erkennen. De punten bleven in Amstelveen, want het werd 95-60.

Het Zwolse VU16-team wist de thuiswedstrijd tegen Attacus uit Veghel niet te winnen. De eerste helft wisten de Zwolse meiden een voorsprong van tien punten te creëren. Na rust kwam de Veghelse ploeg echter terug in de wedstrijd en liep VU16 voornamelijk achter de feiten aan. In de spannende eindfase die volgde wist Attacus aan het langste eind te trekken. Er werd door CSE Landstede Basketbal met 51-57 verloren.

MU18 ging op bezoek bij Rotterdam Basketbal en dat duel was na één kwart al wel gespeeld, want de Rotterdammers boden op geen enkele manier partij. Dennis Logtenberg, Steven Post en Jonas Visser scoorden er lustig op los. Via een ruststand van 18-59 werd het 37-113. MU18 vestigt zich dankzij de overwinning weer op een vierde plek, die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de NBB Final Four.

De thuiswedstrijd van CSE Landstede Basketbal MU16 tegen TBG Dragons ging drie kwarten gelijk op. In het vierde kwart kon het team van coach Tom Schonewille doordrukken en uiteindelijk werd er met ruime cijfers gewonnen van de ploeg uit Wijchen. Niek van der Plas werd met dertig punten topscorer aan Zwolse zijde. Eindstand: 85-55. Met deze zege plaatst MU16 zich definitief voor de NBB Final Four.

VU20 speelde in Haren tegen HSVB en er werd met 74-83 gewonnen. Bij rust was het duel met 43-42 vrijwel in evenwicht. Ook de tweede helft bleef het spannend en beide teams bleken aan elkaar gewaagd. Via belangrijke scores en vrijeworpen van Bowien Ravesteijn gingen de punten mee naar Zwolle. Lea Romkes maakte 34 punten.

Programma
Komend weekend staan er vijf wedstrijden op het programma. MU16 en VU14 zijn een weekend vrij. Vrijdagavond speelt MU21 de topper tegen BC Apollo, om 19.30 uur in het Landstede Sportcentrum. Op zaterdag 23 maart reist VU16 af naar Capelle aan den IJssel voor de uitwedstrijd tegen Cady ‘73. MU14 speelt zondag om 12.00 uur een belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Rotterdam Basketbal. VU20 neemt het zondag om 12.00 uur thuis op tegen Almonte uit Eindhoven. En CSE Landstede Basketbal MU18 sluit om 14.30 uur de zondagmiddag in het Landstede Sportcentrum af met het duel tegen Donar.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws