Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 2 Maanden geleden.

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. Het resulteerde in drie overwinningen en vier nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 speelde vrijdagavond in het Landstede Sportcentrum tegen Triple Threat uit Haarlem. In de eerste helft wist de Zwolse formatie een klein gat te slaan tegen de hekkensluiter van de Dutch Talent League. In de tweede helft kon het thuisteam verder uitlopen naar een 87-61 overwinning. De 14-jarige Vinz Henriquez maakte zijn debuut in de ploeg van coach Edwin Luyckx en tekende direct voor zijn eerste punten in de DTL.

VU14 reisde zaterdag af naar het westen van het land voor het treffen met BS Leiden. De Zwolse meiden kwamen er in Leiden niet aan te pas en keken halverwege al tegen een 40-23 achterstand aan. Ook in het tweede deel van de wedstrijd konden de jonge Zwollenaren het tij niet keren. Er werd helaas met ruime cijfers verloren in en tegen Leiden: 79-45.

CSE Landstede Basketbal VU16 wist in Landsmeer geen punten te pakken tegen Landslake Lions. De start aan Zwolse kant was nog enigszins veelbelovend, maar met name in het tweede kwart was Landslake Lions toch echt de bovenliggende partij. Het verschil kwam ook in de tweede helft niet meer binnen de tien punten en de wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 57-41. Zowel Janniek Wesseling als Janique Hakkert was goed voor twaalf punten.

Op zondagmiddag speelde MU14 in eigen huis tegen UBALL. De Utrechtse tegenstander was vrijwel veertig minuten de bovenliggende partij en de Zwolse ploeg had geen moment een antwoord op de intensiteit en de vechtlust van de tegenstander. Via een 35-41 ruststand nam UBALL in de tweede helft het heft volledig in handen. CSE Landstede Basketbal MU14 verloor met 52-76.

VU20 nam het zondag op tegen BV Batouwe, met de voormalig CSEā€™ers Aya Darib en Anouk Waanders in de gelederen. Het team van coach Mart Kieftenbeld begon matig aan de wedstrijd en Batouwe wist daar dankbaar gebruik van te maken. De bezoekers liepen uit naar 19-35. In de laatste fase van de wedstrijd wisten de Zwolse dames nog enigszins terug te komen, maar spannend werd het niet meer. Batouwe nam de punten mee naar Bemmel. Het werd 63-70.

CSE Landstede Basketbal MU18 wist thuis van BV Noordkop te winnen. Na een sterke start van de thuisploeg, kwam het team uit Den Helder terug tot 32-28. In de beginfase van de tweede helft waren de Zwollenaren opnieuw messcherp. Via een flinke run kwam MU18 op een ruime 60-40 voorsprong. In het vierde kwart kwam de Zwolse ploeg niet meer in gevaar. Er werd gewonnen met 87-59.

In Amsterdam wist MU16 BC Apollo te verslaan. Het team van coach Tom Schonewille kwam op een achterstand van negen punten te staan, maar knokte zich volledig terug in de wedstrijd. De eerste helft werd met 36-41 in Zwolse voordeel afgesloten. De tweede helft ging gelijk op en na veertig minuten spelen was het 74-74. In de verlenging bleef MU16 aan de goede kant van de score. Mede dankzij twee knappe drives van Luc van der Scheer in de laatste minuut werd de zege veiliggesteld: 81-87.

Programma
Komend weekend spelen alle jeugdteams opnieuw een wedstrijd. CSE Landstede Basketbal MU21 gaat vrijdagavond op bezoek bij Rotterdam Basketbal. Zowel VU14 als MU14 neemt het zondag op tegen MBCA. MU14 reist af naar Amstelveen en VU14 speelt om 12.00 uur thuis. Het VU20-team speelt in Haren tegen HSVB. In Zwolle neemt VU16 het op tegen Attacus: 14.30 uur. Voor MU18 staat er zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal op hert programma. En MU16 speelt zondag om 16.30 uur in het eigen Landstede Sportcentrum tegen TBG Dragons uit Wijchen.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws