Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 05-03-2019

Drie jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. MU16, MU14, VU16 en VU14 waren vrij. Het weekend resulteerde in één overwinning en twee nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU18 speelde zaterdag in Utrecht tegen UBALL. Het eerste kwart ging nog redelijk gelijk op, maar in het tweede kwart wist de Zwolse ploeg een flink gat te slaan. Via onder andere een 4-17 run zochten beide teams met een 28-44 tussenstand de kleedkamers op. Niek van der Plas tekende vóór rust al voor vijftien punten. MU18 kwam in de tweede helft niet meer in gevaar en kon de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Het werd uiteindelijk 61-77.

MU21 wist zondagmiddag in Groningen net geen schade toe te brengen aan Donar, de koploper in de DTL. Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van coach Edwin Luyckx op een goede voorsprong, maar Donar knokte zich in het tweede kwart volledig terug en bracht het verschil naar veertien punten in Gronings voordeel. Jerom Oude Aarninkhof wist zijn team - met zestien punten in de tweede helft - weer naast én voorbij Donar te brengen. Met nog één seconde op de klok gooide Donar-speler Tim Hoeve, met een knappe driepunter, echter roet in het eten. Eindstand: 67-66 in voordeel van Donar.

CSE Landstede Basketbal VU20 nam het in Amsterdam op tegen Orange Angels Academy. De Zwolse meiden wisten hun huid duur te verkopen aan de Amsterdammers. Een aantal weken geleden ging VU20 in eigen huis nog kansloos ten onder, maar dit keer kwam de Zwolse formatie knap terug van een flinke achterstand. De thuisploeg hield echter de controle over de wedstrijd en wist de punten dan ook in Amsterdam te houden. Lea Romkes speelde een puike pot aan Zwolse kant en werd met 28 punten topscorer.

Programma
Komend weekend staan er zeven jeugdwedstrijden gepland. Op vrijdagavond speelt MU21 om 19.00 uur in het Landstede Sportcentrum tegen hekkensluiter Triple Threat. Zaterdag reist VU14 af naar Leiden en VU16 speelt in Landsmeer tegen Landslake Lions. Op zondag zijn er drie thuiswedstrijden in het Landstede Sportcentrum. De jongens van MU14 nemen het om 12.00 uur op tegen UBALL. VU20 speelt eveneens om 12.00 uur, maar dan tegen BV Batouwe uit Bemmel. Om 14.30 uur speelt MU18 een thuiswedstrijd tegen BV Noordkop uit Den Helder. En tot slot speelt CSE Landstede Basketbal MU16 zondagmiddag in Amsterdam tegen BC Apollo.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws