Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 3 Maanden geleden.

Vijf jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. MU18 speelde twee duels, terwijl VU16 en MU14 niet in actie kwamen. Het weekend resulteerde in drie overwinningen en drie nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 pakte vrijdagavond in Leiden een belangrijke zege tegen het team van Zorg en Zekerheid Leiden. Via een 42-38 ruststand werd het uiteindelijk 74-80 voor de Zwollenaren. De Zwolse ploeg wist zich tot twee keer toe van een ruime achterstand terug in de wedstrijd te knokken. Nesta Agasi nam zijn team in de tweede helft op sleeptouw met een karrevracht aanvallende rebounds en de nodige punten.

VU20 nam het vrijdagavond op tegen Solar Systemen Grasshoppers in Katwijk. Na een slappe start keken de meiden tegen een 18-4 achterstand aan. Het tweede kwart kwam het team van coach Mart Kieftenbeld beter in haar spel en het verschil werd naar de minimale achterstand van een punt teruggebracht. Ook de tweede helft was de start wederom slap, Grasshoppers maakte daar dankbaar gebruik van en liep in de tweede helft uit naar een 77-60 overwinning. Marell Glaubitz (15 jaar) mocht haar debuut maken in de VU20 Eredivisie.

CSE Landstede Basketbal MU18 speelde zaterdagavond in Haarlem tegen Triple Threat, de nummer twee van de competitie. Lang had de Zwolse ploeg controle over de wedstrijd. In het vierde kwart waren de Haarlemmers echter scherper en agressiever. Daar kon MU18 verdedigend geen antwoord op vinden. Triple Threat wist op voorsprong te komen en deze werd niet meer uit handen gegeven. MU18 verloor in Haarlem met 67-59.

Zondagmiddag was het MU16 dat als eerste in actie mocht komen. In het eigen Landstede Sportcentrum was UBALL uit Utrecht de tegenstander. Na één helft was het verschil tussen beide ploegen al behoorlijk zichtbaar, de teams zochten met een 36-12 de kleedkamers op. Na rust was het niveau van beide kanten niet erg hoog. Beide teams hadden moeite met finishen. UBALL kon niet meer aanhaken en het verschil bleef rond de twintig punten schommelen. Ricardo Poelarends tekende voor dertien punten.

CSE Landstede Basketbal VU14 speelde zondagmiddag tegen Dozy Den Helder. Coach Tim Arns ontbrak op de bank, want hij bracht afgelopen week in Canada een bezoek aan onder meer Toronto University en NBA-team Toronto Raptors. George Abbringh nam daarom de honneurs waar en hij coachte de jonge Zwolse meiden naar een prima 69-50 overwinning. Het Zwolse team is door de zege gestegen naar een derde plek in de competitie.

In de halve finales van de U18 NBB Beker trof MU18 zondagmiddag Basketball Academie Limburg (BAL). De Zwollenaren begonnen overtuigend aan het duel. De ploeg uit Weert wist met een kleine 35-38 voorsprong de rust in te gaan, waar MU18 in de rebound en vanaf de vrijeworplijn de nodige kansen liet liggen. Het derde kwart eindigde nog met 57-52 in Zwols voordeel, maar in kwart vier was BAL aanvallend oppermachtig. Slordig balverlies aan Zwolse kant leverde veel Limburgse punten op. Met nog zes minuten te spelen kwam BAL langszij en wist de wedstrijd - en daarmee een plek in de bekerfinale - naar zich toe te trekken. Het werd 73-80.

Programma
Komend weekend zijn MU18, VU16 en VU14 een speelronde vrij. MU16 speelt zaterdagmiddag in Weert tegen Basketball Academie Limburg. De jonge mannen van MU14 reizen af naar Amsterdam voor het treffen met BC Apollo. Zondag bezoekt VU20 mede middenmoter Dozy Den Helder en CSE Landstede Basketbal MU21 neemt het zondagmiddag in Utrecht op tegen het team van UBALL.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws