Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 13-02-2019

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. Het resulteerde in drie overwinningen en vier nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 wist vrijdagavond in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Basketball Academie Limburg geen punten te pakken. De 40-37 ruststand in Zwols voordeel verdween in het derde kwart vrij snel. De ploeg uit Weert liep in het vierde kwart uit naar een 72-80 overwinning.

Voor MU16 kwam er zaterdagmiddag een einde aan een lange zegereeks. In Den Helder werd met 61-54 verloren van BV Noordkop. Na een goed eerste kwart raakte de Zwolse ploeg volledig de kluts kwijt in het tweede deel van de wedstrijd. Na rust werd het spel beter, maar Noordkop gaf de voorsprong niet meer uit handen.

CSE Landstede Basketbal VU14 wist zaterdag in Veghel niet te winnen van Attacus. Het eerste kwart namen de Zwolse meiden nog een voorsprong van tien punten. Die kon echter niet worden vastgehouden. Het team uit Veghel kwam nog voor rust langszij en wist ook in de tweede helft het spel naar zich toe te trekken. Het werd 56-47.

MU14 nam het zondag in een thuiswedstrijd op tegen TBG Dragons. Het werd een overtuigende overwinning voor de jonge Zwollenaren, met een prima bijdrage van iedereen. Robin Man wist de basket weer uitstekend te vinden, want hij tekende voor 29 punten. Eindstand: 91-41.

Aansluitend speelde VU16 thuis tegen Lokomotief. De uitwedstrijd in november werd nog verloren, maar afgelopen zondag tapte de ploeg van coach George Abbringh duidelijk uit een ander vaatje. Na een ‘slow start’ kwamen de Zwolse meiden in het tweede kwart goed in hun spel en tevens knap op voorsprong. Die voorsprong werd ook in de tweede helft prima vastgehouden en de punten bleven daardoor in Zwolle: 61-53.

MU18 speelde zondagmiddag thuis tegen Harlemlakers uit Amsterdam. Vrij snel kwam de thuisploeg op voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Via een 34-25 ruststand werd het uiteindelijk 71-55 in Zwols voordeel. MU16-speler Ricardo Poelarends (14 jaar) mocht zijn debuut maken.

Tot slot had CSE Landstede Basketbal VU20 een zware middag tegen Orange Angels Academy, met voormalig Zwolle-speelster Sofie Bruintjes in de gelederen. Bij rust keek het team van coach Mart Kieftenbeld al tegen een pittige 22-49 achterstand aan. Ook in de tweede helft van de wedstrijd kon VU20 niet aanhaken en uiteindelijk werd er verloren met 44-89.

Programma
Komend weekend staan er zes wedstrijden op het programma. MU18 speelt twee wedstrijden, terwijl VU16 en MU14 niet in actie komen. Vrijdagavond gaat MU21 op bezoek bij ZZ Leiden en VU20 neemt het in Katwijk op tegen Solar Systemen Grasshoppers. Zaterdag speelt MU18 in Haarlem tegen Triple Threat. En zondag zijn er drie thuiswedstrijden. Om 12.00 uur speelt MU16 tegen UBALL uit Utrecht. VU14 ontvangt om 14.30 uur Dozy Den Helder. En om 17.00 uur treft MU18, in de halve finale van de strijd om de NBB Beker, het team van Basketball Academie Limburg.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws