Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 05-02-2019

Zes jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in competitieverband in actie. Het resulteerde in drie overwinningen en drie nederlagen. CSE Landstede Basketbal VU14 was een weekend vrij.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU21 heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan door te winnen van directe concurrent Harlemlakers. Het team van coach Edwin Luyckx speelde een goede wedstrijd. Via een 26-37 ruststand wisten de Zwolse beloften uiteindelijk overtuigend met 56-80 te winnen. MU18-speler Steven Post maakte zijn debuut in de DTL. CSE Landstede Basketbal MU21 staat door deze overwinning steviger op de vierde plek.

MU14 reisde zaterdag af naar het westen voor de uitwedstrijd tegen BS Leiden. Na een slappe en slordige eerste helft keken de Zwollenaren halverwege tegen een 48-23 achterstand aan. In de tweede helft werd er beter gespeeld, maar MU14 kon zich niet meer volledig terug in de wedstrijd knokken. De punten bleven in Leiden. Het werd 75-62.

CSE Landstede Basketbal VU16 speelde in Katwijk tegen Solar Systemen Grasshoppers. Verdedigend gaf de ploeg in de eerste helft niet thuis. De meiden uit Katwijk scoorden er lustig op los en maakten voor rust 45 punten. In de tweede helft konden de Zwolse meiden langzaamaan dichterbij komen. Er ging een tandje bij in de verdediging en aanvallend namen Marell Glaubitz en Janniek Wesseling hun team op sleeptouw. Het verschil werd teruggebracht tot tien punten. Het werd nog spannend in de laatste minuten, maar de winst was voor Grasshoppers: 78-74.

MU16 wist zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Landslake Lions te winnen. Pas na rust werd het verschil echt gemaakt. De jonge Zwolse ploeg won met 83-61 van het team uit Landsmeer. Het was de twaalfde overwinning op rij voor CSE Landstede Basketbal MU16, de koploper in de MU16 Eredivisie. De 12-jarige Duen Campbell maakte zijn debuut voor het MU16-team.

In Dordrecht zakte CSE Landstede Basketbal MU18 flink door het ijs. Na de goede resultaten van vorig weekend werd er nu kansloos verloren in de uitwedstrijd tegen de Dutch Windmills. Het Zwolse team kwam geen moment in haar spel en kon zich er dit keer niet doorheen vechten. Verdedigend werd de Dordtse jongens geen strobreed in de weg gelegd. Het werd 93-69.

CSE Landstede Basketbal VU20 speelde in Apeldoorn tegen WSV. Het werd een spannende wedstrijd, die twee keer een verlenging nodig had om de winnaar te bepalen. Zo’n vijf minuten voor tijd stonden de Zwolse meiden nog tien punten achter, maar dankzij een aantal belangrijke scores van Hennie van Schaik wist het team er nog een verlenging uit te slepen. Ook na de extra vijf minuten speeltijd was de stand nog altijd gelijk. In de tweede verlenging wist de ploeg van coach Mart Kieftenbeld afstand te nemen van WSV. Er werd uiteindelijk met 70-80 gewonnen.

Programma
Er worden komend weekend zeven wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond neemt MU21 het thuis op tegen Basketball Academie Limburg, aanvang 20.45 uur. Zaterdag speelt MU16 in Den Helder tegen BV Noordkop en VU14 speelt in Veghel tegen het team van Attacus. Zondag 10 februari zijn er vier thuiswedstrijden in het Landstede Sportcentrum. Om 12.00 uur speelt MU14 tegen TBG Dragons. VU16 ontvangt om 14.30 uur Lokomotief. Om 16.30 uur speelt MU18 tegen Harlemlakers en VU20 treedt om 17.00 uur aan tegen Orange Angels Academy.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws