Het weekend van CSE Landstede Basketbal

| 29-01-2019

Alle zeven jeugdteams van CSE Landstede Basketbal kwamen afgelopen weekend in actie. Er werden in totaal acht wedstrijden gespeeld. MU18 kwam twee keer in actie. Het weekend resulteerde in zes overwinningen en twee nederlagen.

© Thomas Bartelds

CSE Landstede Basketbal MU18 speelde de kwartfinale van de NBB Beker in Capelle aan de IJssel tegen Cady ’73, de koploper van de landelijke tweede divisie. De thuisclub had genoeg energie gestoken in de voorbereiding. Programmaboekjes, speaker, DJ en bomvolle tribunes zorgden voor een uitstekende sfeer in sporthal De Lijster. De eerste helft ging redelijk gelijk op. CSE Landstede Basketbal had genoeg moeite met de gretigheid van Cady ‘73. De tweede helft kon het verschil worden gemaakt. Het werd uiteindelijk 58-101. MU18 bekert door en de loting is inmiddels geweest. In de halve finale is Basketball Academie Limburg de volgende tegenstander.

MU21 won vrijdagavond thuis van de Orange Lions Academy. Daen van Tilborg bleef met een enkelblessure langs de kant. De Zwollenaren klommen door de 60-52 overwinning op naar een vierde plek op de ranglijst, die recht geeft op deelname aan de Final Four om het landskampioenschap. Op zaterdag speelde VU16 in Heiloo tegen Flashing. Een wedstrijd werd het nooit. De Zwolse meidenploeg speelde drie kwarten redelijk, maar Flashing Heiloo denderde in het vierde kwart door naar een ruime 86-37 overwinning.

CSE Landstede Basketbal MU16 wist zaterdagavond in Haarlem van middenmoter Triple Threat te winnen. Verdedigend was het een matig duel aan Zwolse kant en de ploeg van coach Tom Schonewille kreeg moeilijk grip op de wedstrijd. Aanvallend zat het daarentegen meer dan goed. Er werd gewonnen met 85-92. Thijs Spoolder had, na een aantal maanden blessureleed, met negen punten en de nodige rebounds een prima bijdrage.

Zondagmiddag ontving MU14 het team van High Five uit Tilburg in het Landstede Sportcentrum. De Tilburgers wisten dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen, maar spelen desondanks snel, onbevangen en energiek basketbal. Via een 65-20 ruststand werd het uiteindelijk 122-47 voor CSE Landstede Basketbal, dat eindigde met zes spelers in de dubbele cijfers.

MU18 mocht zondag nogmaals aan de bak. Na de overwinning van vrijdagavond was nu BC Apollo de tegenstander voor de competitie. De Amsterdamse ploeg stond ongeslagen bovenaan, maar CSE Landstede Basketbal wist daar verandering in te brengen. Bij rust (39-22) was er al een aardig verschil gemaakt. Apollo gaf in de eerste helft niet thuis, maar kwam na rust scherp uit de kleedkamer en bracht het verschil direct terug naar tien punten. De Zwollenaren bleven echter hun eigen spel spelen en wisten de tweede helft uit te lopen naar een 73-50 overwinning.

In Rijswijk speelde VU14 tegen Lokomotief. De intensiteit was laag aan Zwolse kant en het team van coach Tim Arns keek al vrij snel tegen een ruime achterstand aan. Pas in het vierde kwart konden de Zwolse meiden een tandje bij schakelen. Er werd met 74-46 verloren. Skye Love werd met twallf punten topscorer voor haar team deze wedstrijd.

VU20 speelde in Tubbergen tegen Jolly Jumpers. De eerste helft had het Zwolse team de controle over de wedstrijd en mede dankzij een ontketende Lea Romkes (achttien punten voor rust) ontstond er een kleine voorsprong. Die verdween in het derde kwart als sneeuw voor de zon en de meiden uit Tubbergen kwam al snel langszij. De laatste periode had Jolly Jumpers moeite met de Zwolse press en zoneverdediging. VU20 herpakte zich en sleepte een 67-73 overwinning uit het vuur.

Programma
Komend weekeinde spelen zes teams een wedstrijd. VU14 komt niet in actie. Vrijdagavond gaat MU21 op bezoek bij Harlemlakers in Amsterdam. Zaterdag speelt MU14 uit tegen ZZ Leiden en VU16 gaat op bezoek bij Solar Systemen Grasshoppers in Katwijk. Zondag speelt MU18 in Dordrecht tegen de Dutch Windmills. In het Landstede Sportcentrum is zondag één thuiswedstrijd. MU16 speelt om 12.00 uur tegen Landslake Lions. VU20 neemt het in Apeldoorn op tegen WSV.

Basketbal, Landstede Basketbal, CSE, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws