Freek Vos: ‘Altijd spelen om te winnen’

| 08-12-2017

“We hebben zeker weten iets goed te maken. Het is aan ons om nu ook het vierde kwart vol in te gaan.” Het zijn de woorden van Landstede Basketbal-speler Freek Vos, die zaterdagavond met zijn ploeg op bezoek gaat bij Den Helder Suns. Eerder dit seizoen wonnen de Zwollenaren met 87-47 van die opponent, op dit moment de hekkensluiter in de Dutch Basketball League.

© André Rump

Landstede Basketbal komt uit een week met twee pittige potjes. Eerst werd er in het vierde en laatste kwart verloren van Forward Lease Rotterdam en twee dagen later was er overtime nodig tegen Basketball Academie Limburg. Ook in dat duel werd er in het laatste kwart een grote voorsprong weggegeven. “Het gebeurde twee keer in korte tijd, dus er was amper tijd om van te leren. Ik denk dat we in die laatste kwarten niet speelden om te winnen, maar vooral om niet te verliezen. Ook in het vierde kwart moeten we er bovenop blijven zitten. Je moet altijd spelen om te winnen, want dan ga je automatisch volle bak. We hebben er zeker van geleerd”, weet Vos, die in het duel met Basketball Academie Limburg tot zes punten kwam.

De 20-jarige forward komt meer en meer in zijn spel, zo zegt hij zelf. “Ik ben persoonlijk wel tevreden, want ik voel dat ik stappen maak. Aanvallend was ik nog wel eens passief, terwijl ik nu steeds meer durf. Ik neem schoten en ben dreigend. Het is me vaak gezegd en ik ben blij dat het er nu een beetje uitkomt”, vertelt Vos, die hoopt dat Landstede Basketbal zaterdag goed voor de dag komt. Het treft in Den Helder Suns de rode lantaarndrager. “Wat dat betreft hebben ze niets te verliezen, terwijl wij alles te verliezen hebben. Zo moeten we alleen niet meer denken. Je merkt dat iedereen de focus heeft om weer eens een goede wedstrijd neer te zetten. We moeten er veertig minuten lang bovenop klappen en energie leveren. Winnen is een must.”

De wedstrijd tussen Den Helder Suns en Landstede Basketbal begint zaterdag om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Freek Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws