Enthousiast Landstede begint seizoen goed

| 02-09-2018

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond in De Reggehal in Rijssen haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Het duel tegen Dreamfields Dolphins eindigt in 97-45. Na een week hard trainen genieten de spelers zichtbaar tijdens de wedstrijd. En de meegereisde supporters genieten op hun beurt van het enthousiasme waarmee de spelers hun kwaliteiten willen tonen.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Helaas moet aanwinst Kaza Kajami-Keane plaatsnemen op de bank met een handblessure. Andere nieuwkomer Keven Bleeker laat zich nadrukkelijk gelden. Als hij in de tweede helft op de break bijna het bord naar beneden dunkt, klinkt een dankbaar applaus. Voor de supporters is het ook een weerzien met enkele oud-Zwollenaren. Soms moet diep in het geheugen worden gespit, maar Maikel van Kol, Lars Krooshof, Jesper Dreis en recent Keime Helfrich speelden voor Landstede Basketbal. De blessurevrije Helfrich start en scoort in het eerste kwart direct twee driepunters.

De Bemmelaren, die eerder al de eredivisionisten van Basketball Academie Limburg goed partij gaven, hebben echter geen enkele kans tegen de Blauwvingers. De eerste score van het seizoen komt op naam van Franko House. En de tweede op naam van Noah Dahlman, die direct een tik op zijn neus krijgt. Dahlman speelt zonder het inmiddels bekende masker. In de eerste wedstrijd vorig seizoen betekende dit onmiddellijk een gebroken neus, maar nu speelt hij lachend en minstens even goed gewoon door. Na de eerste driepunter van Mike Schilder denderen de Zwollenaren door naar een 31-14 kwartstand.

© André Rump
© André Rump

De vrijeworpen missen nogal eens richting, maar The Hammers spelen vrolijk door. Via 51-30 wordt het 75-39. In het slotkwart zijn de scores oorspronkelijk schaars, totdat Bart van Schaik zich aan het kanon meldt: driepunter, soepel schot in draai, driepunter en een drive plus bonus. Hij is de enige die het scoresheet vult. Het enige ‘minpuntje’ is dat Van Schaik, met nog veertien seconden te spelen, weigert een hernieuwde driepunter te nemen voor de 100 punten. Hij blijft stokstijf staan en dribbelt uit. Pa Van Schaik bromt: “Al was het vanaf de achterlijn. Ik had het toch nog mooi geprobeerd.”

Daarmee hoeft Bart van Schaik de eerste cake van het seizoen niet te bakken. De magen van de spelers worden nu gevuld bij een lokale eetgelegenheid, waarbij het teamverband nog verder wordt verstevigd. Na de open training van maandag volgt een intensieve trainingsweek ter voorbereiding op de David Cup in Meppel. De open training start maandag om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Na afloop van de training zijn de spelers en stafleden present voor een ‘meet and greet’!

© André Rump
© André Rump
© André Rump

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws